Barosso: Judecata agentiilor de rating a fost intunecata de pesimismul pietelor financiare

Joi, 06 Mai 2010, ora 09:05
1049 citiri
Barosso: Judecata agentiilor de rating a fost intunecata de pesimismul pietelor financiare

Presedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, a criticat, miercuri, activitatea agentiilor de evaluare financiara, a caror judecata a fost intunecata, in opinia sa, de pesimismul pietelor financiare fata de problema datoriilor Greciei, informeaza Mediafax. 

Remarcile lui Barosso, cele mai aspre critici de acest tip facute pana acum de seful CE, survin pe fondul frustrarii tot mai mari a liderilor europeni legata de retrogradarea ratingurilor Greciei, aflata in pragul colapsului financiar.

Criticile survin unui avertisment aspru la adresa agentiilor de rating, facut in aceasta saptamana de comisarul pentru servicii financiare Michel Barnier, care majoreaza probabilitatea introducerii unor prevederi mai aspre privind activitatea acestora, fata de cele aprobate deja, care vor intra in vigoare in decembrie.

In calitatea de presedinte al Executivului UE, Barosso are o putere semnificativa in stabilirea regulilor de functionare a agentiilor de rating in Europa.

Ratingul Greciei a fost retrogradat saptamana trecuta cu trei trepte, la nivelul "junk" (nerecomandat pentru investitii) de catre Standard&Poor's, cu cateva zile inainte de aprobarea acordului UE/FMI de finantare a statului elen cu 110 miliarde de euro, in decurs de trei ani.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#rating grecia barosso , #stiri Standard Poor s