Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Bursa de la New York a inchis marti in scadere

Bursa de la New York a inchis marti in scadere

Bursa de la New York a inchis marti in scadere, cancelarul german Angela Merkel si presedintele francez Nicolas Sarkozy nereusind sa calmeze temerile din piata privind capacitatea liderilor europeni de a solutiona criza datoriilor de stat. 

Eforturile de a opri raspandirea crizei datoriilor de stat au fost ineficiente pana acum, contribuind in mare masura la corectia recenta a burselor din intreaga lume.

Actiunile de pe Wall Street nu au reusit sa creasca marti, in pofida rezultatelor bune ale companiilor americane si deciziei Fitch de a reconfirma ratingul AAA al Statelor Unite, cu perspectiva stabila.

Merkel si Sarkozy au prezentat, in urma discutiilor purtate marti, planuri pentru o mai stransa integrare a statelor din zona euro, dar nu au inclus cresterea fondului de urgenta al zonei euro sau crearea unor obligatiuni comune ale tarilor din zona euro.

"Piata a vrut sa vada macar putin progres, daca iesea ceva concret din intalnire ar fi reprezentat un factor de sprijin intr-o zona care trage piata in jos", comenteaza un analist al Cantor Fitzgerald San Francisco.


Actiunile companiilor financiare, considerate vulnerabile la o criza fiscala in zona euro, si-au continuat declinul si au avut cele mai slabe performante din componenta indicelui Standard & Poor's (S&P) 500.

Merkel si Sarkozy au aratat ca vor propune o taxa pe tranzactiile financiare, declaratie care a afectat actiunile operatorilor bursieri.


Titlurile NYSE Euronext au coborat cu 8,4%.

Actiunile retailerilor Wal-Mart Stores si Home Depot au crescut datorita rezultatelor peste asteptari anuntate de ambele companii pentru trimestrul al doilea.

Titlurile producatorului de PC-uri Dell au cazut cu 4,9% in tranzactiile electronice de seara dupa ce compania a anuntat venituri dezamagitoare pentru trimestrul doi si a estimat vanzari in stagnare in trimestrul al treilea.


In acest context, indicele Dow Jones Industrial Average a inchis in scadere cu 0,67%, iar S&P 500 a coborat cu 0,97%. Piata Nasdaq s-a retras totodata cu 1,24%.Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 797 ori
Citeste mai multe desprebursa new york actiuni bursa burse