Bursa din Tokyo termina sedinta de azi in crestere

Vineri, 26 Iunie 2009, ora 10:27
1172 citiri
Bursa din Tokyo termina sedinta de azi in crestere

Indicele Nikkei al bursei din Tokyo a terminat sedinta de vineri cu o crestere de 0,83%, stimulat de evolutia pozitiva a bursei de pe Wall Street, in ciuda prudentei inainte de publicarea unor date statistice importante, scrie AFP, citat de NewsIn.

La inchidere, indicele Nikkei 225 al principalelor titluri listate la bursa a urcat cu 0,83%, la 9.877,39 puncte, in ciuda investitorilor care si-au marcat profitul si a deprecierii dolarului fata de yen.

La randul sau, indicele Topix a crescut cu 0,76%, la 926,80 puncte.

Bursele americane au inchis sedinta de joi pe verde, sustinute de datele care au aratat ca economia americana a scazut in primul trimestru mai putin decat se estimase si in ciuda cresterii numarului de someri.

Datele de la inchidere au aratat ca indicele Dow Jones Industrial Average (DJIA) a urcat cu 2,08%, la 8.472,40, in timp ce indicele Nasdaq a avut un avans identic, la 1.829,54 puncte.

De asemenea, indicele Standard & Poor's 500 a urcat cu 2,14%, la 920,26 puncte.

Produsul intern brut al Statelor Unite a scazut in primul trimestru cu 5,5%, in termeni anuali, conform cifrelor oficiale definitive publicate luni de oficialii de la Washington. 

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Florin Jianu (CNIPMMR): mediul de afaceri e in secolul 21, dar politicile publice din Romania au ramas in urma
Florin Jianu (CNIPMMR): mediul de afaceri e in secolul 21, dar politicile publice din Romania au ramas in urma
In opinia lui Florin Jianu, presedintele Consiliului National al IMM-urilor din Romania (CNIPMMR), mediul de afaceri din Romania este in secolul 21, dar politicile publice sunt in secolul 20, de...
#bursa, #economie, #investitori , #stiri Standard Poor s