Bursele americane deschid in scadere, pe o piata prudenta

Marti, 04 August 2009, ora 18:14
1058 citiri
Bursele americane deschid in scadere, pe o piata prudenta

Bursele americane au deschis sedinta de marti in scadere, in contextul in care datele referitoare la consumul si cheltuielile din luna iunie au determinat investitorii sa fie prudenti, marcandu-si profiturile la o zi dupa ce pietele au atins nivelul maxim al ultimelor noua luni, scrie Reuters, relateaza NewsIn.

Indicele industrial Dow Jones a scazut cu 0,19%, la 9.269,18 puncte, in timp ce indicele Nasdaq a pierdut 0,57%, la 1.997,15 puncte.

Indicele Standard & Poor's 500 a scazut cu 0,35%, la 999,17 puncte.

Cheltuielile de consum din SUA au crescut peste estimari in iunie, conform unor date oficiale, care au aratat ca veniturile populatiei au scazut cu cel mai ridicat nivel din ultimii patru ani si jumatate.

Datele Departamentului Comertului au aratat o crestere cu 0,4% a cheltuielilor, ce au fost sprijinite de cheltuielile pentru bunuri perisabile. In mai, cheltuielile de consum au crescut cu 0,1%.

Veniturile pe cap de locuitor au scazut cu 1,3% in iunie, dupa ce masurile de sprijinirea financiara a populatiei nu au mai fost acordate, mai fiind ultima luna pentru aceste ajutoare.

#burse, #americane, #SUA, #investitori, #profit , #stiri Standard Poor s