Bursele asiatice continua trendul de scadere

Luni, 08 August 2011, ora 10:00
1089 citiri
Bursele asiatice continua trendul de scadere

Bursele asiatice au continuat trendul de scadere dupa ce agentia de evaluare Standard&Poor's a redus ratingul de tara al SUA la AA+, informeaza NewsIn. 

Indicele japonez Nikkei a scazut cu 2,4%, in timp ce cel sud-coreean Kospi a pierdut 5%. La Hong Kong, indicele Hang Seng s-a depreciat cu 4%, iar la Mumbai, Sendex a scazut cu 3%.

Investitorii sunt ingrijorati in legatura cu perspectivele de crestere economica globala si cu problema deficitelor in Statele Unite si Europa.

Vineri, pietele globale au inregistrat pierderi de mii de miliarde de dolari.

Analistii au avertizat ca pietele vor ramane volatile in urmatoarele saptamani, desi G7 si BCE si-au luat angajamentul sa sustina stabilitatea financiara.

"Scaderea ratingului este un eveniment fara precedent", a declarat Alvin Liew, de la banca UOB din Singapore. "Implicatiile sale arata ca perspectivele de crestere economica in SUA sunt asteptate sa ramana reduse in urmatorii doi ani, doi ani si jumatate", a adaugat el.

Decizia S&P de a reduce ratingul Statelor Unite alimenteaza teama multor investitori ca ritmul cresterii economice americane va scadea si mai mult, iar tara ar putea intra din nou in recesiune. Ceea ce va afecta Asia, care se bazeaza pe Statele Unite, cea mai mare economie din lume, sa cumpere bunurile in valoare de miliarde de dolari pe care le exporta lunar.

"Suntem inca dependenti de cererea din SUA si Europa", a explicat Arjuna Mahendran, de la banca HSBC.

"O scadere a cresterii acestor economii va duce la o scadere a cererii de consum, ceea ce elimina un stalp important de sustinere pentru cresterea economica a regiunii", a adaugat el.

Tinand cont de riscul economic crescut, investitorii au continuat luni sa faca schimbari in portofoliile lor. Astfel, pretul petrolului a scazut in continuare, in timp ce aurul a atins un nou record pe piata asiatica, tranzactionandu-se cu aproape 1.700 de dolari uncia.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#burse asiatice, #rating sua, #investitori, #burse, #prabusire burse , #stiri Standard Poor s