Bursele de pe Wall Street au inregistrat scaderi, marcate de situatia Greciei

Luni, 03 Octombrie 2011, ora 18:20
1426 citiri
Bursele de pe Wall Street au inregistrat scaderi, marcate de situatia Greciei

Bursele americane au cazut, luni, pe fondul revenirii ingrijorarilor privind situatia financiara a Greciei, marcata de pierderi extinse saptamana trecuta.

Ingrijorarile privind criza datoriilor suverane din zona euro au contribuit la conturarea celui mai slab trimestru de la criza din 2008 pana acum, potrivit Reuters.

Cifrele au aratat ca Grecia nu va reusi sa isi atinga targetul de deficit , in ciuda noilor masuri dure de austeritate, si ca ar putea fi fortata sa caute noi fonduri de salvare.

Raportul bugetar elen aduce perspecitva unui faliment mult mai aproape si va fi luat in considerare de catre ministrii de finante din zona euro pentru a discuta urmatorii pasi spre rezolvarea criza datoriilor suverane din Europa.

"Nu cred ca Grecia va fi lasata sa intre in incapacitate de plata, insa ingrijorarile privind situatia din Europa ne determina sa batem in retragere acum. Suntem foarte nesiguri, e greu sa fii optimist acum", explica Dave Hinnenkamp, CEO KDV Wealth Management, Minneapolis.

Indicele de referinta Dow Jones a scazut cu 86.43 de punctem sau 0,79%, pana la 10, 826.95. Indicele Standard&Poor's 500 a scazut cu 9.41 de puncte, sau 0.83%, pana la 1,122.01 puncte. Indicele compozit Nasdaq a coborat cu 26.54 puncte, sau 1.10%, pana la 2,388.86 puncte.

Indicele S%P 500 a pierdut peste 14% in ultimul trimestru si a scazut cu mai mult de 7 procente, doar in luna septembrie.

Bursele europene
au scazut cu 2.8%, luni, iar indicele STOXX Europe 600 Banks a scazut cu 2%.

Aurul, vazut ca o investitie sigura in perioade riscante,a  urcat 2.1 procente si s-a indreptat catre cea mai mare crestere din ultima luna.

Actiunile Yahoo! au crescut cu 4%, pana la 13.70 de dolari, dupa ce CEO Alibaba a declarat vineri seara ca este dispus sa achizitioneze compania.

#burse wall street, # burse americane, # grecia afecteaza busele wall st , #stiri Standard Poor s