Bursele din Asia au recuperat din pierderi, pe fondul optimisului de pe Wall Street

Miercuri, 10 August 2011, ora 10:51
1235 citiri
Bursele din Asia au recuperat din pierderi, pe fondul optimisului de pe Wall Street

Bursele din Asia au recuperat astazi o parte din piederile inregistrate zilele trecute, in urma revenirii optimismului pe Wall Street, dupa ce FED a promis ca va mentine dobanzile la aproape zero in urmatorii 2 ani, informeaza Mediafax.

Investitorii au ramas insa prudenti in privinta implicatiilor comentariilor Fed, care anticipeaza ca economia SUA va ramane intr-o situatie slaba pentru o perioada mai indelungata decat se anticipa. Cererea pentru active sigure, precum aurul si francul elvetian, a ramas astfel solida.

Bursele din intreaga lume au scazut puternic de la inceputul lunii august, din cauza temerilor privind reintrarea Statelor Unite si a economiei globale in recesiune, perspectiva intarita vineri seara de decizia Standard & Poor's de a reduce pentru prima data in istorie ratingul SUA de la triplu-A. Criza datoriilor de stat din zona euro a ramas in prim plan, fiind in continuare un factor de incertitudine si instabilitate pentru piete.

Indicele MSCI All-Country World a stagnat miercuri si este cu 16% sub varful acestui an, atins in luna mai.

Indicele Nikkei al bursei de la Tokyo a inchis in urcare cu 1,1%, iar indicele MSCI Asia-Pacific al burselor asiatice a crescut cu 2,9%, propulsat de sectorul materiilor prime, care a crescut cu peste 3,5%.

Actiunile de pe Wall Street au crescut puternic marti, in cea mai buna sedinta din ultimii doi ani.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

3 exemple de investiții pentru investitorii cu profil redus de risc
3 exemple de investiții pentru investitorii cu profil redus de risc
Dacă ai reușit să economisești o anumită sumă de bani și cauți soluții de a o multiplica, ai ajuns unde trebuie. Totuși, înainte de a lua o decizie, este important să stabilești ce...
#burse asia, #burse, #investitori, #actiuni wall street, #fed, #dobanda , #stiri Standard Poor s