Bursele din Statele Unite isi revin usor

Vineri, 12 August 2011, ora 09:11
987 citiri
Bursele din Statele Unite isi revin usor

Bursele din Statele Unite au inceput sa isi revina, dupa caderea de miercuri, in contextul in care statisticile publicate de Guvern arata ca sunt mai putine persoane care primesc ajutor de somaj.

La ora 22:45, ora Romaniei, indicii pietelor au cunoscut o usoara imbunatatire, dupa ce inregistrasera scaderi importante.

Nasdaq a inregistrat un minus de 4,09%, Dow Jones de 4,62% iar S&P 500 de 4,42%.

Indicele Dow Jones industrial a crescut cu peste 200 de puncte joi, dupa ce Departamentul de stat pentru Munca a anuntat ca numarul de persoane care au aplicat pentru ajutor de somaj a fost de 395.000 in august, spre deosebire de 402.000 in iulie, informeaza LA Times.

Statistica a dat investitorilor curaj, iar indicele Dow Jones a avut cresteri de aproape 2%, indicele Standard & Poor's 500 avand cresteri si mai mari.

Economistii bancii japoneze Nomura au declarat ca volatilitatea de pe burse din ultima perioada si anuntarea unor concedieri in sectorul financiar ameninta sa reduca posibilitatea angajarilor, insa noile informatii arata ca mediul de afaceri incurajeaza si duce la crearea de noi locuri de munca.

Cresterea indicilor a venit dupa ce miercuri, bursele s-au prabusit din nou, pe fondul temerilor ca Franta ar putea fi retrogradata de agentiile de rating. Agentiile Moody's, Fitch si Standard & Poor's au anuntat insa joi ca vor mentine rating-ul de top pentru Franta, unul dintre cei mai importanti creditori din Europa.

Compania lui Trump debutează pe bursă. Evaluarea de 9 miliarde pare exagerată, spun unii experți
Compania lui Trump debutează pe bursă. Evaluarea de 9 miliarde pare exagerată, spun unii experți
Trump Media, compania fostului președinte american Donald Trump, care deţine reţeaua de socializare Truth Social, debutează marţi, 26 martie, la bursă, pe piaţa NASDAQ, transmite CNBC....
#actiuni, #burse, #burse indici, #burse sua , #stiri Standard Poor s