Bursele din SUA au inchis in usoara scadere, in contextul marcarilor de profit

Miercuri, 06 Mai 2009, ora 09:40
877 citiri
Bursele din SUA au inchis in usoara scadere, in contextul marcarilor de profit

Bursele americane au incheiat sedinta de marti in scadere usoara, afectate de marcarile de profit, ce au privit in special titlurile din sectorul financiar, scrie AFP, citat de Newsin.

Conform datelor de la inchidere, indicele Dow Jones a scazut cu 0,19%, la 8.410,65 puncte, iar indicele Nasdaq a coborat cu 0,54%, la 1.754,12 puncte.

De asemenea, indicele Standard & Poor's 500 a urcat cu 0,38%, la 903,80 puncte. Cresterile vin in contextul in care presedintele Federal Reserve (Fed), Ben Bernanke, a avertizat ca orice nou soc al sistemului financiar va submina estimarile bancii centrale potrivit carora recesiunea din SUA din acest an va crea cadrul unei redresari lente.

"O repetare a conditiilor financiare ar fi o piedica semnificativa pentru activitatea economica si ar putea determina o stagnare a redresarii incipiente", a declarat presedintele bancii centrale americane.

Ben Bernanke a subliniat ca problemele economice ar putea sa se tempereze si ca piata imobiliara a dat unele semnale de calmare, dupa trei ani de probleme.

Seful Fed nu a dat niciun indiciu ca banca centrala americana intentioneaza sa renunte la politica sa fara precedent de a mentine dobanda cheie in apropiere de zero si de a sustine creditarea prin programe de credite de urgenta si achizitii de active. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#burse, #creditare, #profit, #recesiune , #stiri Standard Poor s