Bursele din SUA au inchis indecis - 09 Iunie 2009

Marti, 09 Iunie 2009, ora 09:20
1375 citiri

Bursele americane au inchis indecis prima sedinta a saptamanii, in contextul in care increderea investitorilor a fost afectata de speculatiile conform carora Federal Reserve va urca dobanda cheie, scrie AFP, conform NewsIn.

Datele de la inchidere au aratat ca indicele Dow Jones Industrial Average (DJIA) a urcat cu 0,02%, la 8.764,49 puncte, iar indicele Nasdaq a scazut cu 0,38%, la 1.842,40 puncte.

De asemenea, indicele Standard & Poor's 500 coborat cu 0,10%, la 939,14 puncte. Sedinta de luni a fost afectata de speculatiile conform carora Federal Reserve va urca dobanda cheie pana la sfarsitul anului, in contextul unei posibile stabilizari a economiei.

Totusi, actiunile americane s-ar putea aprecia saptamana acesta, in contextul in care autoritatile de reglementare urmeaza sa anunte primele banci ce au permisiunea de a rambursa ajutoarele guvernamentale, sustinand ideea ca sistemul bancar este in curs de redresare.

Insa scepticismul privind sustenabilitatea revenirii recente de la un minim al ultimilor 12 ani persista, in contextul in care investitorii prudenti cauta semne de slabiciuni economice.

Printre elementele neprevazute ale saptamanii se afla pretul petrolului, ce se situeaza in prezent aproape de 70 dolari/baril si randamentele titlurilor de stat, randamentul titlurilor de stat cu scadenta la zece ani fiind in prezent aproape de 4%.

#burse, #SUA, #indici , #stiri Standard Poor s