Bursele din SUA au inchis pe verde - 17 Aprilie 2009

Vineri, 17 Aprilie 2009, ora 09:34
1078 citiri
Bursele din SUA au inchis pe verde - 17 Aprilie 2009

Bursele americane au inchis sedinta de joi in crestere, sustinute de aprecierea actiunilor din sectorul financiar, dupa afisarea rezultatelor trimestriale de catre JPMorgan Chase, scrie AFP.

Datele de la inchidere arata ca indicele Dow Jones Industrial Average a urcat cu 1,19%, la 8.125,43 puncte, iar Nasdaq a crescut cu 2,68%, la 1.670,44 puncte.

De asemenea, indicele Standard & Poor's 500 a urcat cu 1,55%, la 865,30 puncte. Cresterile vin dupa ce JPMorgan Chase & Co, a doua banca americana dupa valoarea activelor, a raportat joi o scadere cu 10%, la 2,14 miliarde dolari, a castigurilor din primul trimestru.

Rezultatul depasit estimarile analistilor. In aceeasi perioada a anului trecut, compania cu sediul central la New York inregistrase castiguri de 2,37 miliarde dolari.

Valoarea de piata a companiei aproape s-a dublat in ultima luna, pe fondul speculatiilor privind o temperare a scaderii profitului bancii, odata cu incetinirea crizei financiare globale. Goldman Sachs Group Inc., cea de-a sasea banca americana, a raportat in 13 aprilie castiguri duble fata de estimarile analistilor.

JPMorgan este considerata unul dintre marii supravietuitori de pe Wall Street, in conditiile in care banca nu a suferit deprecieri de active, ca urmare a expunerii la piata ipotecara, cum au facut alte institutii de creditare. 

Compania lui Trump debutează pe bursă. Evaluarea de 9 miliarde pare exagerată, spun unii experți
Compania lui Trump debutează pe bursă. Evaluarea de 9 miliarde pare exagerată, spun unii experți
Trump Media, compania fostului președinte american Donald Trump, care deţine reţeaua de socializare Truth Social, debutează marţi, 26 martie, la bursă, pe piaţa NASDAQ, transmite CNBC....
#actiuni, #active, #burse, #companie , #stiri Standard Poor s