Bursele din SUA incheie o saptamana slaba

Vineri, 03 Iulie 2009, ora 13:27
1096 citiri
Bursele din SUA incheie o saptamana slaba

Temperate de cresterea somajului in Statele Unite ale Americii in luna iunie, bursele americane vor avea un weekend prelungit pentru a digera valul de statistici mediocre si pentru a se pregati de publicarea primelor rezultate financiare pentru al doilea trimestru, reiese dintr-o analiza AFP, preluata de NewsIn.

"Nu mai sunt evenimente catalizatoare destul de importante pentru a misca piata in cazul in care rezultatele financiare nu vor fi bune", a declarat Art Hogan, analist al bancii Jefferies.

Bursele americane, afectate de publicarea unei serii de indicatori economici intr-o saptamana scurtata de sarbatoarea nationala americana, au fost in special dezamagite de doua statistici.

Prima anunta marti o scadere a increderii consumatorilor americani iar a doua, publicata joi, marca o crestere a somajului, cei doi indicatori reducand sperantele unei reveniri economice rapide.

Indicele Dow Jones a scazut cu 0,97%, respectiv 2,63% dupa publicarea acestor date statistice. Pe cele patru zile ale saptamanii, indicele Dow Jones a scazut cu 1,87%, incheind sedinta de joi la nivelul de 8.280,74 puncte.

Indicele Nasdaq a pierdut 2,27%, coborand la 1.796,52 puncte in timp ce Standard & Poor's 500 a scazut cu 2,45%, la 869,42 puncte.

"Piata are nevoie de multe vesti bune", a adaugat Art Hogan. Aceeasi parere este exprimata si de Gregori Volokhin, analist al Meeschaert New York, pentru care piata se distinge in principal prin "apatie", scrie AFP.

Saptamana viitoare va debuta prin publicarea, luni, a indicelui ISM, a evolutiei sectorului serviciilor, urmand apoi publicarea rezultatelor financiare ale producatorului de aluminiu Alcoa si ale grupului Chevron.

"Piata va astepta rezultatele financiare pentru a gasi semnale", estimeaza Peter Cardillo, analist al Avalon Partners.

"Vor exista, bineinteles rezultate mediocre, insa piata asteapta rezultatele care vor fi peste asteptari", a adaugat Volokhin.

Piata obligatiunilor s-a stabilizat, avand in vedere ca aceste statistici "au fost lipsite de semnale prevestitoare de inflatie", a declarat Volokhin.

Randamentului titlurilor de stat cu scadenta la zece ani a scazut la 3,496%, fata de nivelul de 3,506% inregistrat saptamana trecuta, in timp ce cele pe 30 de ani au urcat la 4,317%, fata de nivelul de 4,303% atins saptamana trecuta. 

#burse, #investitori, #piata , #stiri Standard Poor s