Bursele europene au deschis vineri in urcare

Vineri, 14 Octombrie 2011, ora 10:32
1699 citiri
Bursele europene au deschis vineri in urcare

Bursele europene au deschis vineri in urcare, datorita rezultatelor peste asteptari ale companiilor, in frunte cu Google, dupa ce pietele asiatice au inchis vineri in scadere, iar bursa de la New York a finalizat joi pe pierdere, transmite Reuters.

Indicele european de referinta FTSEurofirst 300 a urcat cu 0,3% pana la ora 7:10 GMT (10:10 ora Romaniei), dupa ce a inchis in scadere cu 1,1% joi, din cauza datelor sub asteptari privind balanta comerciala a Chinei.

Actiunile Syngenta, cel mai mare grup de agrochimie din lume, au urcat cu 3,9% datorita vanzarilor peste asteptari din trimestrul al treilea, sprijinite in principal de afacerile din America Latina.

De asemenea, rezultatele peste estimari ale Google au amortizat temerile investitorilor privind franarea cresterii economice globale.

Indicele MSCI Asia-Pacific al burselor asiatice din afara Japoniei a coborat vineri cu 0,4%, in frunte cu actiunile producatorilor de materii prime, afectati de temerile privind scaderea cererii din China.

Indicele Nikkei al bursei de la Tokyo a inchis in scadere cu 0,9%, tras in jos de actiunile bancare si de titlurile producatorului de camere foto Olympus.

Bancile au fost afectate de pesimismul generat de rezultatele slabe ale JPMorgan Chase, anuntate joi in SUA, iar Olympus si-a demis directorul general numit in aprilie.

Pe Wall Street, indicele Dow Jones Industrial Average a inchis joi in scadere cu 0,35%, iar Standard & Poor's 500 a pierdut 0,3%, in timp ce Nasdaq Composite a crescut cu 0,6%.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#burse europene, #burse actiuni, #actiuni burse europene , #stiri Standard Poor s