Bursele europene deschid o noua sedinta pe crestere

Miercuri, 23 Decembrie 2009, ora 12:07
1281 citiri
Bursele europene deschid o noua sedinta pe crestere

Bursele europene cresteau puternic in deschiderea sedintei de tranzactionare de miercuri, sustinute de aprecierile din sectorul bancar, investitorii fiind incurajati si de avansul pietei de capital din Statele Unite, care a inchis la maximele ultimelor 14 luni, potrivit Reuters, citat de NewsIn.

Astfel, indicele reprezentativ pentru cele mai importante 100 de actiuni listate la bursa londoneza, FTSE, crestea cu 0,68%, pana la 5.365 puncte, iar indicele pietei din Frankfurt, DAX, urca cu 0,68%, pana la 5.986 puncte.

De asemenea, indicele celor mai solide 40 de actiuni de la Bursa din Paris, CAC40, castiga 0,70%, pana la 3.926 puncte.

Indicii europeni au fost influentati cel mai mult de evolutia actiunilor bancare, precum BNP Paribas, Santander, Barclays, HSBC si Societe Generale, cotatiile acestora avand aprecieri cuprinse intr 0,4% si 1%.

"Unii administratori de fonduri se asigura acum ca iau pozitii bune in ceea ce priveste portofoliul de actiuni, inainte de finalul de an.

Inca mai exista potential de crestere in piata, iar acesta ar putea continua si anul viitor.

Dar cu cat inainteaza mai mult piata, cu atat mai mare va fi si corectia.

Pietele nu avanseaza rectiliniu", spune Justin Urquhart Stewart, director al Seven Investment Management, citat de Reuters.

De asemenea, bursele din Statele Unite au inchis sedinta de marti la maximele ultimelor 14 luni, pe fondul datelor pozitive din sectorul imobiliar.

Indicele Dow Jones a castigat 0,49%, la 10.465 puncte, indicele Nasdaq, dominat de titluri din sectorul tehnologic, a castigat 0,67%, la 2.253 puncte, iar indicele extins Standard & Poor's 500 a avansat cu 0,36%, la 1.118 puncte. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#burse, # europene, # sedinta, # crestere , #stiri Standard Poor s