Bursele europene inchid in scadere, in ciuda indicatorilor pozitivi din SUA

Miercuri, 31 Martie 2010, ora 09:14
1180 citiri
Bursele europene inchid in scadere, in ciuda indicatorilor pozitivi din SUA

Marile piete de capital ale continentului au incheiat sedinta de marti in scadere, desi indicatorii publicati in Statele Unite au fost mai buni decat se estima, in conditiile in care investitorii au preferat sa fie prudenti inaintea statisticilor privind piata muncii, informeaza NewsIn.

Astfel, indicele FTSE 100, al bursei din Londra, a scazut cu 0,67%, pana la 5.672,32 puncte, indicele DAX, al pietei din Frankfurt, a coborat cu 0,23%, la 6.142,45 puncte, iar indicele CAC 40, al bursei din Paris, a pierdut 0,33%, pana la 3.987,41 puncte.

Piata ar fi trebuit sa beneficieze de publicarea unor indicatori pozitivi peste Atlantic.

Astfel, indicele Standard & Poor's/Case-Shiller, ce masoara valoarea locuintelor din 20 de mari zone metropolitane din SUA, a afisat o scadere anuala de 0,7% in ianuarie, cel mai mic declin din ultimii aproape trei ani.

Economistii se asteptau la o scadere putin mai mare, de 0,8%.

De asemenea, indicele Conference Board al increderii consumatorilor americani a urcat in martie la 52,5 puncte, de la 46,4 puncte in februarie, in conditiile in care economistii estimau o crestere mai modesta, pana la 50 puncte.

Investitorii asteapta, insa, statisticile privind piata muncii, ce vor fi publicate zilele urmatoare, pentru a-si da seama daca revenirea economiei este una solida.

Pe Wall Street, principalii indici erau si ei pe rosu in jurul orei 18:30, ora Romaniei, dupa ce au crescut in prima parte a sedintei: Dow Jones scadea cu 0,12%, indicele compozit Nasdaq cobora cu 0,24%, iar indicele mai extins S&P 500 pierdea 0,25%.

Lichiditatea scazuta a marit volatilitatea pietelor in aceasta saptamana scurtata de sarbatorile pascale. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#burse, # europene, # indicatori, # pozitivi, # sua , #stiri Standard Poor s