China acuza SUA si Europa de punerea in pericol a economiei globale

Luni, 08 August 2011, ora 10:31
1542 citiri
China acuza SUA si Europa de punerea in pericol a economiei globale

China acuza SUA si Europa pentru faptul ca pun in pericol relansarea economica globala. In opinia autoritatilor chineze americanii si europenii ar trebui sa isi asume responsbailitatea in criza datoriilor suverane.

China trage un semnal de alarma tarilor occidentale pentru a taia legaturile dintre politicile lor si pentru a amplifica coordonarea cu tarile in curs de dezvoltare.

China a cerut Washingtonului sa inceteze sa mai traiasca peste propriile posibilitati si a precizat ca isi va diversifica investitiile in monede straine in contextul amenintarulor reprezentate de dolar.

"Zilele cand Unchiul Sam, ingropat in datorii, putea cu usurinta sa risipeasca sume obtinute din imprumuturi din strainatate par numarate", a subliniat publicatia chineza, potrivit careia, "pentru a-si trata dependenta de datorii, SUA trebuie sa restabileasca principiul bunului-simt conform caruia trebuie sa traiesti din propriile mijloace", potrivit Gandul.

Potrivit AFP, Xinhua a facut apel luni la clasa politica americana sa inceteze sa se atace reciproc in mod steril, dupa retrogradarea ratingului SUA de catre agentia de evaluare Standard & Poor's.

Congresmenii democrati si republicani s-au invinuit reciproc duminica de responsabilitatea retrogradarii ratingului de tara.

#china, #sua, #rating sua, #criza datorii suverane, #investitii china, #criza , #stiri Standard Poor s