Criza nu va fi atat de urata pentru Romania (Valeriu Tabara)

Luni, 08 August 2011, ora 18:26
1576 citiri
Criza nu va fi atat de urata pentru Romania (Valeriu Tabara)

In cazul Romaniei, criza nu va fi atat de urata precum va fi in unele state europene comuniste care nu au facut reforme, a precizat ministrul Agriculturii Valeriu Tabara, informeaza Mediafax.

El a apreciat ca este nevoie, in actualul context economic, de o colaborare foarte stransa intre Guvern, Parlament si BNR.

Tabara a spus ca urmareste evolutiile burselor si a apreciat ca in Romania deciziile trebuie luate cu prudenta in privinta masurilor de stabilizare macroeconomica si in legatura cu cheltuielile din zona sociala.

"Trebuie o prioritizare a deciziilor de finantare a unor sectoare. M-as bucura ca agricultura sa ramana printre ele, pentru ca este furnizoare de macrostabilitate. Mai cred ca este nevoie de o colaborare perfecta intre institutiile statului - Guvern, Parlament, BNR", a opiniat ministrul Agriculturii.

El a mai apreciat ca trebuie acordata o atentie deosebita politicilor fiscale din Romania.

"Romania nu poate scapa de influentele europene, dar nu cred ca aceasta criza va fi atat de urata pentru Romania cat va fi pentru alte state europene, care au intarziat reformele si au practicat un sistem consumist fara limite", a adaugat Tabara.

S&P a redus vineri seara pentru prima data ratingul AAA al SUA la AA+, din cauza deficitului bugetar si datoriei publice ridicate, dar si pe fondul instabilitatii de pe scena politica de la Washington.

Bursele europene au deschis luni in coborare, dupa ce agentia Standard & Poor's (S&P) a redus ratingul de top triplu-A al Statelor Unite la AA+.

Liderii G7 au anuntat ca sunt pregatiti sa ia masuri coordonate "pentru a asigura stabilitatea si lichiditatea pietelor financiare", iar Banca Centrala Europeana a sugerat ca este pregatita sa inceapa sa cumpere obligatiuni de stat italiene si spaniole de pe piata secundara, pentru a combate efectul de contagiune al crizei datoriilor de stat.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#criza romania, #valeriu tabara, #reforme, #politici fiscale, #deficit bugetar , #stiri Standard Poor s