Dolarul american profita de retrogradarea ratingului Spaniei

Joi, 29 Aprilie 2010, ora 01:17
1415 citiri
Dolarul american profita de retrogradarea ratingului Spaniei

Euro si-a reluat, miercuri, declinul si a atins un minim al ultimului an fata de dolar, dupa ce Standard&Poor's a retrogradat ratingul Spaniei, inversand tendinta ascendenta a monedei unice din prima parte a tranzactiilor.

Aurul in schimb a atins cel mai ridicat nivel din ultimele cinci luni, in pofida deprecierii puternice a monedei euro, investitorii fiind interesati de un plasament sigur, in urma masurii S&P.

Agentia a revizuit ratingul Spaniei in scadere cu o treapta, de la nivelul "AA+" la "AA", anticipand o perioada mai lunga de crestere economica lenta decat estima initial.

In prima parte a sedintei, avansul euro a fost sustinut de informatiile privind iminenta sprijinului financiar pentru Grecia, care ar putea fi mai mare.

Analistii considera ca retrogradarea ratingurilor Portugaliei si Spaniei reflecta extinderea riscurilor de creditare in zona euro, ceea ce ar putea crea fisuri in sistemul euro, cu impact negativ asupra monedei unice.

"Euro nu are potential de crestere in acest moment", a declarat Win Thin, analist la compania Brown Brothers Harriman & Co. din New York.

La jumatatea tranzactiilor de la New York, euro era cotat in scadere cu 0,2%, la 1,3140 dolari pe unitate, dupa un minim din ultimul an, de 1,3114 dolari pe unitate atins in timpul tranzactiilor electronice.

Pretul aurului spot a ajuns la 1.174,18 dolari pe uncie, cel mai ridicat nivel atins dupa 4 decembrie, metalul fiind cotat ulterior la 1.171,6 dolari pe uncie. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#dolar american, #euro, #curs valutar , #stiri Standard Poor s