Expunerea pe Grecia afecteaza ratingul bancilor franceze

Miercuri, 15 Iunie 2011, ora 12:52
1374 citiri
Expunerea pe Grecia afecteaza ratingul bancilor franceze

Mai multe banci franceze ar putea fi afectate de expunerea pe piata din Grecia, in conditiile in care agentia de evaluare Moody's a anuntat ca s-ar putea sa reduca ratingurile celor mai mari banci franceze, din cauza expunerii acestora pe economia elena, anunta Mediafax.

Deciziile de astazi (miercuri - n.r.) reflecta temerile Moody's legate de expunerile acestor banci pe economia elena, prin detineri directe de obligatiuni guvernamentale, prin credite catre sectorul privat din Grecia sau prin subsidiare care opereaza in aceasta tara, factor cheie pentru CASA (Credit Agricole) si SocGen (Societe Generale) din cauza bancilor locale detinute aici", se arata intr-o notificare a agentiei de evaluare financiara.

Ministrii Finantelor din tarile zonei euro nu au ajuns marti la un acord privind forma in care creditorii privati ai statului grec ar trebui sa participe la costurile unui nou pachet de bailout.

Gasirea unei solutii cade astfel in sarcina liderilor Germaniei si Frantei, care se vor intalni in urmatoarele zile.

Anuntul Moody's a contribuit la deprecierea monedei euro in sedinta de tranzactionare de miercuri, moneda aflandu-se deja sub presiune dupa ce Financial Times a scris ca un plan de re-esalonare a datoriilor Greciei, inspirat de propunerile Germaniei, ar putea forta guvernele zonei euro sa acorde finantare suplimentara de pana la 20 miliarde euro.

Standard & Poor's a taiat luni ratingul Greciei la "CCC", cel mai slab rating de tara din lume, la numai patru trepte de default.

Moody's noteaza ca factorii pozitivi care sprijina bancile franceze sunt situatiile financiare solide ale acestora, amploarea operatiunilor si diversitatea surselor de profit.

#rating banci grecia, #expunere banci grecia, #grecia, #economie grecia , #stiri Standard Poor s