Fed mentine pentru cel putin doi ani masurile de stimulare economica

Marti, 09 August 2011, ora 23:32
1102 citiri
Fed mentine pentru cel putin doi ani masurile de stimulare economica

Rezerva Federala a SUA (Fed) a anuntat, marti, ca va mentine politicile de stimulare pentru cel putin inca doi ani, intr-un efort de a sustine economia si pietele globale inca fragile. 

Este insa neclar daca decizia, care nu implica un angajament privind noi fonduri pentru cumpararea de obligatiuni, va fi suficienta pentru a oferi un punct de sprijin bursei din Statele Unite, dupa ce acestea au pierdut 15% in ultimele doua saptamani.

Cresterea economica a SUA se dovedeste considerabil mai slaba decat asteptarile, indicand ca inflatia, care s-a temperat recent, va ramane sub control in viitorul previzibil, mentioneaza Fed.

"Fed anticipeaza ca situatia economica, incluzand o rata redusa de utilizare a resurselor si o perspectiva pentru inflatie temperata pe termen mediu, va garanta, probabil, un nivel scazut al ratelor la fondurile federale cel putin pana la mijlocul anului 2013", se arata intr-un comunicat al Fed.

Dobanda de politica monetara a bancii central americane se afla la un minim istoric, in banda de variatie 0-0,25%. Fed a reafirmat si politica de a reinvesti fondurile unui portofoliu de obligatiuni, fara sa ofere detalii.

Decizia Fed vine intr-un moment de instabilitate pe pietele de capital, cauzat de amplificarea temerilor privind riscurile la adresa economiei mondiale, dupa retrogradarea ratingului Statelor Unite de catre agentia Standard & Poor's. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#federal reserve, #masuri stimulare economica, #criza sua , #stiri Standard Poor s