Finantele confirma emisiunea de euroobligatiuni de 1 miliard euro

Vineri, 12 Martie 2010, ora 14:22
1493 citiri
Finantele confirma emisiunea de euroobligatiuni de 1 miliard euro

Ministerul Finantelor Publice (MFP) a confirmat ca a plasat joi pe pietele internationale euroobligatiuni de 1 miliard euro, cu scadenta la 5 ani, al caror cupon este de 5%, emisiunea fiind suprasubscrisa de aproximativ cinci ori, potrivit unui comunicat transmis vineri de minister, precizeaza NewsIn.

"In data de 11 martie 2010, Romania a lansat, cu succes, o emisiune de euroobligatiuni in valoare de 1 miliard de euro, cu o maturitate de 5 ani, cu un cupon de 5%.

Emisiunea a fost suprasubscrisa de aproximativ 5 ori, prima platita peste indicatorul pietei (mid-swap) la maturitatea de cinci ani fiind de 268 puncte de baza", se arata in comunicatul MFP.

Ministerul reaminteste ca lead-managerii emisiunii au fost Deutsche Bank, Eurobank EFG si HSBC.

Potrivit unor dealeri din piata, eurobondurile romanesti urmeaza sa fie listate la Bursa din Luxemburg, data scadentei fiind 18 martie 2015.

Romania mai are listate pe piata luxemburgheza alte trei emisiuni de eurobonduri, scadente in 2010, 2012, respectiv 2018.

Este vorba de o emisiune lansata in iulie 2003, care are scadenta in 2010, in valoare de 700 milioane euro, de alta lansata in mai 2002, cu maturitate in 2012, tot de 700 milioane euro, si emisiunea din iunie 2008, de 750 milioane euro, cu scadenta in 2018.

Emisiunea romaneasca a fost lansata intr-un moment favorabil, la scurta vreme dupa ce agentia de evaluare financiara Standard & Poor's a imbunatatit perspectiva de rating a Romaniei de la negativa la stabila, la circa o luna dupa decizia similara a Fitch.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus a introdus pe piață o nouă tabletă, OnePlus Pad Go, o versiune mai accesibilă a modelului OnePlus Pad. Cu un preț de pornire de aproximativ 230 EUR în Europa, tableta promite să...
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în meniul de Start al Windows 11, conform informațiilor oferit de utilizatorii beta din Statele Unite. Experimentul se aliniază practicii companiei de a...
#finantele, #euroobligatiuni, #miliard, #euro , #stiri Standard Poor s