Japonia: Atractivitatea titlurilor Trezoreriei SUA nu s-a schimbat

Sambata, 06 August 2011, ora 16:46
1431 citiri
Japonia: Atractivitatea titlurilor Trezoreriei SUA nu s-a schimbat

Atractivitatea titlurilor Trezoreriei SUA pentru investitii nu s-a schimbat, in pofida retrogradarii ratingului suveran al tarii de catre Standard & Poor's (S&P), a declarat, sambata, un important oficial guvernamental japonez, citat de Wall Street Journal.

"Increderea pe care o avem in titlurile Trezoreriei SUA si atractivitatea acestora pentru investitii nu se vor schimba din cauza actiunii S&P", a spus el. Un al doilea official japonez a afirmat, de asemenea, ca politica de investitii a Japoniei privind rezervele valutare ramane neschimbata.

Japonia investeste cea mai mare parte a rezervelor valutare in titluri ale Trezoreriei americane si este al doilea mare creditor strain al SUA, dupa China.

La sfarsitul lunii mai, Japonia detinea titluri ale Trezoreriei de 912 miliarde de dolari, potrivit datelor autoritatilor americane.

S&P a retrogradat calificativul pentru credite pe termen lung al SUA cu o treapta, de la "AAA", maxim posibil, la "AA+".

Japonia are, in prezent, rating "AA-" din partea S&P.

Guvernul nipon a pierdut ratingul maxim, "AAA", in urma cu zece ani, cand a fost retrogradat de catre S&P si Fitch de doua ori intr-un an, la "AA".

Costurile de imprumut ale statului pe perioda de zece ani au scazut in ambele cazuri in saptamanile care au urmat deciziilor. La zece ani de la pierderea ratingului "AAA", randamentele platite la obligatiunile pe zece ani raman aproape de 1%.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#japonia, #titluri trezorerie sua, #retrogradare sua , #stiri Standard Poor s