Moody's a retrogradat opt banci ungare

Miercuri, 01 Aprilie 2009, ora 12:03
1099 citiri
Moody's a retrogradat opt banci ungare

Moody's Investors Service a retrogradat miercuri, la 'Baa1' de la 'A3', ratingurile pe termen lung privind depozitele in valuta ale OTP Bank, OTP Mortgage Bank, CIB Bank, Kereskedelmi & Hitel Bank, MKB Bank, Erste Bank Hungary, Budapest Bank si MFB Hungarian Development Bank, arata un comunicat.

Ratingurile au perspectiva negativa. Agentia de evaluare financiara a explicat ca decizia vine dupa ce a coborat marti cu o treapta ratingul Ungariei, de la 'A3' la 'Baa1', nivel cu doua trepte peste cel acordat Romaniei, argumentand decizia prin pozitia financiara slaba, care a fortat statul sa caute ajutor de urgenta la organismele internationale.

Perspectiva acordata ratingurilor este negativa.

Decizia vine dupa una similara a Standard & Poor's (S&P), care a coborat luni ratingul Ungariei pentru creditele in valuta pe termen lung de la 'BBB' la 'BBB-', ultima treapta din categoria "investment grade", din cauza deteriorarii situatiei economiei ungare.

Moody's a avertizat ca o depreciere suplimentara a forintului ar putea aduce probleme semnificative sectorului privat din Ungaria, in conditiile in care firmele si populatia au luat imprumuturi mari in franci elvetieni sau euro. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#credite, #depozite, #imprumuturi, #rating , #stiri Standard Poor s