Optimismul din sectorul auto inchide pe verde bursa din Japonia

Joi, 02 Aprilie 2009, ora 09:00
1282 citiri
Optimismul din sectorul auto inchide pe verde bursa din Japonia

Bursa nipona a inchis sedinta de joi in urcare puternica, dupa aprecierea actiunilor companiilor din industria auto, pe fondul optimismului cu privire la economia Statelor Unite, relateaza Reuters.

Indicele principal al bursei din Tokyo, Nikkei 225, a urcat cu 4,1%, la 8.684,78 puncte, in timp ce indicele Topix a crescut cu 3,9%, la 824,68 puncte.

Vanzarile auto de pe piata americana din martie au alimentat sperantele potrivit carora cel mai mare producator auto din lume, General Motors, ar putea intra sub incidenta legilor aplicate institutiilor falimentare.

Analistii sunt de parere ca datele privind vanzarile, impreuna cu alti factori precum luarea in calcul a unui faliment “administrat” al companiei GM, au dus la aprecierea actiunilor grupurilor auto, pentru a doua zi consecutiv.

Cotidianul New York Times a scris miercuri ca guvernul Statelor Unite incearca sa “impinga” GM intr-un faliment controlat, dar un inalt oficial al Casei Albe crede ca gigantul auto s-ar putea restructura fara a recurge la faliment.

In Statele Unite, bursele au inchis sedinta de miercuri in crestere, pe o piata care si-a regasit apetitul pentru cumpararea de titluri, in ciuda unor date negative privind piata muncii.

Astfel, indicele Dow Jones Industrial Average a urcat cu 2,01%, la 7.761,60 puncte, iar Nasdaq cu 1,51%, la 1.551,60 puncte. Urmand aceeasi tendinta, indicele Standard & Poor's 500 a urcat cu 1,66%, la 811,08 puncte.

Cresterile vin in contextul in care companiile din Statele Unite au disponibilizat circa 742.000 de angajati in martie, datele estimative indicand continua deteriorare a pietei muncii, in contextul celei mai lungi recesiuni din ultimii 70 de ani.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Lucrările de construcții, în scădere – TradeVille
Lucrările de construcții, în scădere – TradeVille
Lucrările De Construcții, In Scădere In primele 2 luni ale anului 2024, volumul lucrărilor de construcții a scăzut ca serie bruta cu 10.8% si ca serie ajustata sezonier cu 11.8% fata de...
Inflația din zona euro – TradeVille
Inflația din zona euro – TradeVille
Cifra De Afaceri Din Industrie Se Majorează La finalul primelor 2 luni ale anului curent, cifra de afaceri din industrie s-a majorat cu 5.4% fata de aceeași perioada a anului anterior, datorita...
#auto, #bursa, #faliment, #indice , #stiri Standard Poor s