Plecarea PSD de la guvernare ne costa 1 miliard de euro

Vineri, 02 Octombrie 2009, ora 12:19
1434 citiri
Plecarea PSD de la guvernare ne costa 1 miliard de euro

Scandalul politic din guvernarea Boc a provocat pierderi de 790 de milioane de euro pe Bursa de la Bucuresti, intr-o singura zi. Diminuarea capitalizarii bursiere ca urmare a scaderii indicilor bursieri in medie cu 2% si a deprecierii leului fata de euro este cauzata de criza politica, crede Gabriel Aldea, broker SSIF Intercapital Invest.

Scandalurile politice ale guvernului Boc ingroapa Romania in datorii

"Daca criza politica va continua, exista riscul ca si creditul pentru Romania sa se scumpeasca. Nu as putea spune cu cat anume, deoarece nu stiu daca viitorul guvern isi va mai respecta sau nu angajamentul fata de FMI", a declarat, pentru Cotidianul.ro, Ionut Dumitru, economist-sef la Raiffeisen Bank. O scumpire a creditului cu 2% va adauga datoriei externe de 17 miliarde de euro, inca 340 de milioane.

Adio, investitii!

"Strainii care au deja afaceri in Romania isi vor continua planurile initiale de investitii prevazute pentru acest an, deoarece cunosc Romania si metehnele ei. In schimb, investitorii straini care doreau sa investeasca in acest an in tara s-ar putea sa-si amane investitiile deoarece un mediu politic nestabil nu este vazut cu ochi buni de acestia", a declarat analistul Bogdan Baltazar pentru Cotidianul.ro.

Ratingul de tara, coborat din nou?

In 2007, cand PNL a scos PDL de la guvernare, agentia Standard Poor's a diminuat ratingul de tara, care a coborat la "stabil" de la "pozitiv". Decizia agentiei a fost cauzata de climatul de incertitudine politica.

Când este momentul potrivit pentru a refinanța creditul tău
Când este momentul potrivit pentru a refinanța creditul tău
Ești în căutarea unei modalități mai eficiente de a-ți gestiona datoriile financiare? Ai luat în considerare vreodată refinanțarea creditului tău? În acest articol, te vom ghida prin...
Apar primele investiții arabe în România. Ministrul Agriculturii: „Numai aşa vom creşte valoarea produselor româneşti!"
Apar primele investiții arabe în România. Ministrul Agriculturii: „Numai aşa vom creşte valoarea produselor româneşti!"
Nu doar companiile occidentale vin să facă bani în România, ci și arabii, mai nou. Florin Barbu, ministrul Agriculturii din partea PSD, a anunțat investițiile pe care antreprenorii din Qatar...
#boc, #credit, #guvernare, #investitii, #pierderi, #politic, #rating, #scandal , #stiri Standard Poor s