Procurorii din Italia ancheteaza variatia anormala a bursei

Vineri, 05 August 2011, ora 09:58
1456 citiri
Procurorii din Italia ancheteaza variatia anormala a bursei

Procurorii din Italia au confiscat documente de la birourile locale ale agentiilor de rating Moody's si Standard & Poor's (S&P), intr-o ancheta privind fluctuatiile "anormale" ale actiunilor de pe bursa italiana, a anuntat, joi, un procuror.

"Masura are ca scop verificarea modului in care cele doua agentii de rating respecta reglementarile in activitatile pe care le desfasoara", a afirmat seful biroului procuraturii din orasul Trani, Carlo Maria Capistro, care conduce ancheta.

Documentele au fost confiscate, miercuri, de la birourile din Milano ale celor doua agentii, a spus Capistro, adaugand ca procuratura a cerut autoritatii de reglementare a sectorului financiar italian, Consob, sa funizeze informatii privind inregistrarea agentiilor in Italia.

S&P considera investigatia "nefondata", potrivit unui comunicat al biroului din Italia al agentiei.

"Ne sustinem cu tarie munca si reputatia", se arata in comunicat.

Moody's a afirmat ca "ia foarte in serios responsabilitatile legate de diseminarea informatiilor sensibile pentru piata si coopereaza cu autoritatile".

Procurorii din Trani au deschis doua investigatii, cate una pentru fiecare agentie, dupa plangeri din partea a doua asociatii ale consumatorilor privind impactul rapoartelor Moody's si S&P asupra cotatiilor actiunilor pe bursa din Milano.

Unul dintre grupurile de consumatori implicate a afirmat ca ancheta trebuie sa afle daca declinul puternic al bursei se datoreaza "unui plan precis al fondurilor de hedging si altor jucatori neidentificati, care poate fi legat de comentariile agentiilor de rating privind finantele statului italian".

Consob a cerut, luna trecuta, celor doua agentii sa nu faca anunturi in timpul sedintei bursiere.

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Creditarea privată, în creștere, în luna februarie – TradeVille
Creditarea privată, în creștere, în luna februarie – TradeVille
Creditarea Privata, In Creștere, In Luna Februarie Conform datelor BNR, creditarea privata a crescut, in luna februarie 2024, cu 4.9% fata de aceeași perioada a anului precedent, soldul...
#agentie rating moodys, #bursa, #procurori italia bursa, #variatie bursa , #stiri Standard Poor s