Profitul operational al Linde s-a marit cu peste 19% in al doilea trimestru din 2007

Luni, 30 Iulie 2007, ora 11:20
977 citiri

Grupul Linde, cel mai mare producator mondial de gaze industriale, a anuntat ca profitul sau operational a crescut in al doilea trimestru din 2007 cu aproape o cincime fata de acelasi interval din 2006. Compania a mentinut estimarile de profit si de crestere a vanzarilor pentru intregul an, relateaza Reuters.

Castigurile inainte de dobanzi, taxe, depreciere si amortizare, in al doilea trimestru, au crescut cu 19,5 la suta, pana la 589 de milioane de euro, depasind media estimarilor unui grup de analisti chestionati de Reuters, de 558 de milioane de euro.

Veniturile au crescut cu 16 la suta, pana la 3,03 miliarde de euro, depasind de asemenea estimarile pietei, iar profitul net a crescut cu 13 la suta, pana la 156 milioane euro, a anuntat Linde luni.

Linde a achizitionat rivalul BOC pentru suma de 8,2 miliarde de lire sterline (16.7 miliarde dolari) in cursul anului trecut, fapt care a facut ca firma germana sa depaseasca alti trei rivali, printre care se numara si Air Liquide, pentru a deveni lider al unei piete pe care o controleaza in proportie de 20 la suta.

Multumita acestei tranzactii, Linde se asteapta sa inregistreze o crestere anuala a castigurilor de aproximativ 10 procente.

Atat Standard & Poor's, cat si Moody's au redus ratingul grupului cu doua unitati la o zi dupa finalizarea acordului de preluare a grupului BOC, in septembrie 2006.

Insa ratingurile Linde s-au mentinut in continuare la niveluri favorabile investitiilor, in ciuda datoriilor ridicate, lucru destul de raspadnit intr-o industrie foarte consolidata.

Datoria neta a scazut cu aproximativ o treime la sfarsitul lunii iunie fata de decembrie 2006, pana la 6,98 miliarde de euro.

"La sfarsitul anului 2007 aceasta cifra va creste din nou ca rezultat al achizitiilor si investitiilor", a anuntat compania Linde, in raportul sau trimestrial.

<b>Bloombiz</b>

(Sursa: <a href=http://www.newsin.ro/ target=_blank>NewsIn</a>)

Bugetarii din Capitală care vor avea salarii mai mari. Majorări prioritare pentru cei fără studii superioare
Bugetarii din Capitală care vor avea salarii mai mari. Majorări prioritare pentru cei fără studii superioare
Consiliul General al Capitalei a aprobat vineri majorarea salariilor de bază pentru funcţiile din cadrul aparatului de specialitate al primarului general şi din cadrul serviciilor şi...
BNR și-a dat avizul pentru a fi apărătoarea consumatorilor în relația cu băncile, Sindicat: „Măsura va duce la scăderea protecției consumatorilor”
BNR și-a dat avizul pentru a fi apărătoarea consumatorilor în relația cu băncile, Sindicat: „Măsura va duce la scăderea protecției consumatorilor”
Banca Națională a României (BNR) și-a dat avizul vineri, 29 martie, pentru o propunere legislativă care ar muta în sarcina băncii centrale protecția consumatorilor în relația cu...