Reconfirmarea lui Bernanke impulsioneaza bursele din SUA

Miercuri, 26 August 2009, ora 10:06
1302 citiri
Reconfirmarea lui Bernanke impulsioneaza bursele din SUA

Bursele americane au inchis sedinta de marti in urcare usoara, dupa ce presedintele Statelor Unite, Barack Obama, l-a reconfirmat pe Ben Bernanke in functia de presedinte al bancii centrale, Federal Reserve, scrie AFP, citat de NewsIn.

Datele de la inchidere au aratat ca indicele Dow Jones Industrial Average a urcat cu 0,32%, la 9.539,29 puncte, iar indicele Nasdaq a castigat 0,31%, la 2.024,23 puncte. De asemenea, indicele Standard & Poor's 500 a urcat cu 0,24%, la 1.028,00 puncte.

Presedintele american Barack Obama l-a reconfirmat marti pe Ben Bernanke in functia de presedinte al Federal Reserve, sistemul american de banci centrale, pentru un al doilea mandat, avand misiunea de a scoate economia americana din cea mai grava criza din ultimele decenii.

Bernanke a fost in ultimele luni artizanul masurilor luate pentru a evita un dezastru financiar in Statele Unite ale Americii, confruntate cu cea mai dificila perioada economica de la Marea Criza.

Presedintele Fed beneficiaza de sustinerea sectorului financiar, care apreciaza metodele sale radicale si uneori neortodoxe pentru salvarea sistemului bancar si reformarea sistemului financiar.


Vezi curs valutar BNR la zi pentru euro, dolar si alte valute



#bernake, #burse, #sua, #indici, #cotatii , #stiri Standard Poor s