Reducerea rating-ului Frantei ar costa 5 mld euro/an

Duminica, 04 Septembrie 2011, ora 15:00
1039 citiri
Reducerea rating-ului Frantei ar costa 5 mld euro/an

Reducerea ratingului de credit triplu-A al Frantei ar induce costuri suplimentare de 5 miliarde euro pe an pentru stat, a declarat ministrul francez al Bugetului, Valerie Pecresse, informeaza Mediafax.

Cele trei mari agentii de rating, Standard & Poor's, Moody's si Fitch, au reconfirmat in august ratingurile AAA/Aaa acordate datoriilor guvernamentale franceze, in urma speculatiilor ca Franta ar putea fi urmatoarea mare economie care sa-si piarda calificativul de top, dupa ce S&P a redus ratingul SUA la inceputul lunii august.


"Ratingul triplu-A, daca l-am pierde ne-am imprumuta imediat mult mai scump, dobanzile ar creste si ne-ar costa circa 5 miliarde de euro pe an in plus. Cinci miliarde de euro pe an este bugetul Ministerului Justitiei, deci cred ca treubie sa avem grija", a afirmat Pecresse. 

Guvernul francez a prezentat in august noi masuri de reducere a deficitului bugetar, promitand ca va diminua indicatorul la 12 miliarde euro in 2011 si 2012, in principal prin eliminarea unor scutiri de taxe si prin aplicarea unui impozit celor mai bogati locuitori.

#rating franta, #standard poors, #diminuare rating franta, #economie franta, #criza , #stiri Standard Poor s