Retrogradarea SUA justifica masurile de austeritate din Marea Britanie (Londra)

Duminica, 07 August 2011, ora 11:33
1405 citiri
Retrogradarea SUA justifica masurile de austeritate din Marea Britanie (Londra)

Reducerea ratingului SUA justifica masurile de austeritate drastice luate de guvernul britanic in scopul diminuarii deficitului public, relateaza Downing Street, preluat de Mediafax.

 

"Abandonarea programelor de reducere a deficitului ar aduce Marea Britanie in atentia internationala", a adaugat la Londra un purtator de cuvant al premierului britanic, David Cameron, facand referire la politica de rigoare a Guvernului care vizeaza eliminarea deficitului public aproape in intregime in jurul anilor 2014-2015. 

El reactiona la decizia luata vineri de agentia de evaluare financiara Standard&Poor's de a reduce ratingul Statelor Unite, pentru prima oara in istorie, de la nivelul maxim "AAA", cu o treapta, la "AA+". Agentia si-a justificat decizia prin ingrijorarile cu privire la deficitul bugetului si datoriile SUA.

 

Anterior, ministrul britanic al Comertului, Vince Cable, a apreciat ca reducerea ratingului Statelor Unite de catre Standard&Poor's era "complet previzibila", dupa lupta din Congresul american pentru ridicarea plafonului datoriei publice. 

"Este o consecinta complet previzibila a haosului creat de Congres in urma cu cateva saptamani, cand ei (congresmenii) nu reuseau sa se inteleaga cu privire la ridicarea plafonului datoriei", a declarat Cable pentru postul de televiziune britanic Sky News.

"Dar acum s-au inteles asupra subiectului, iar situatia Statelor Unite este destul de solida", a apreciat el.

In urma cu trei ani, pietele financiare se concentrau "asupra bancilor si stabilitatii bancilor, iar acum pe datoriile guvernelor", a remarcat Cable, afirmand ca Marea Britanie este intr-o "situatie relativ buna".

"Noi avem un program foarte clar pentru rezolvarea" problemei deficitului public, a subliniat el, facand referire la politica de rigoare angajata de Guvernul conservatorului David Cameron.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#sua, #sua retrogradare, #sua rating, #austeritate , #stiri Standard Poor s