S&P a retrogradat Letonia

Marti, 24 Februarie 2009, ora 17:20
1771 citiri
S&P a retrogradat Letonia

Agentia de evaluare financiara Standard & Poor's (S&P) a coborat ratingul de tara al Letoniei, de la 'BBB-/A-3' la 'BB+/B', ca urmare a inrautatirii perspectivei externe si a riscurilor asociate implementarii programului economic ambitios al guvernului, potrivit unui comunicat al S&P.

Agentia de rating a retras calificativul Letoniei de sub monitorizare cu perspectiva negativa unde fusese plasat in 10 noiembrie. Perspectiva asociata ratingului de tara al Letoniei este 'negativa'. Standard & Poor's a plasat, de asemenea, ratingul de tara 'A/A-1' al Estoniei si ratingul 'BBB+/A-2' al Lituaniei sub monitorizare cu implicatii negative, mai anunta comunicatul citat.

"Retrogradarea Letoniei reflecta ceea ce noi consideram ca este o inrautatire a perspectivei externe si a riscurilor asociate implementarii programului economic ambitios al guvernului", a declarat analistul Eileen Zhang de la Standard & Poor's.

Perspectiva 'negativa' reflecta posibilitatea unei noi retrogradari in decursul acestui an sau in 2010, daca analistii agentiei S&P vor crede ca guvernul se indeparteaza de la agenda sa economica intr-un mod care intensifica presiunile asupra monedei nationale si risca intarzieri ale unor imprumuturi de la institutiile oficiale de creditare. 

#program, #rating, #retrogradare , #stiri Standard Poor s