S&P coboara perspectiva de rating a Spaniei la 'negativa'

Miercuri, 09 Decembrie 2009, ora 17:20
1361 citiri
S&P coboara perspectiva de rating a Spaniei la 'negativa'

Agentia de rating Standard & Poor's a coborat miercuri perspectiva de rating a Spaniei de la 'stabila' la 'negativa', pe fondul temerilor legate de starea finantelor publice, si a confirmat ratingul 'AA+', al creditelor pe termen lung, potrivit Market Watch, informeaza NewsIn.

"Schimbarea perspectivei are la baza estimarile noastre legate de o crestere mult mai lenta a produsului intern brut si de deficite fiscale accentuate fata de nivelul din alte tari, pe termen mediu, in lipsa unor eforturi mai intense de consolidare fiscala si in absenta unor politici concentrate pe cresterea perspectivelor de crestere pe termen mediu", a declarat Trevor Cullinan, analist in cadrul Standard & Poor's.

"Daca guvernul anunta masuri fiscale concrete, care ar putea duce la atingerea unor excedente anuale de cel putin 2% pana in 2012, perspectiva negativa ar putea fi ridicata", a adaugat el.

Masura vine dupa ce Standard & Poor's a coborat, luni, perspectiva de rating pentru Grecia, dupa ce agentia de evaluare financiara Fitch a coborat, marti, ratingul Greciei.

 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#rating, # spania, # finante, # perspectiva , #stiri Standard Poor s