S&P retrage ratingul unei companii a seicului Dubaiului

Marti, 26 Ianuarie 2010, ora 10:38
1129 citiri
S&P retrage ratingul unei companii a seicului Dubaiului

Agentia de evaluare financiara Standard & Poor's (S&P) a retras, luni, ratingul unei companii importante din Dubai, controlata de conducatorul emiratului, seicul Mohammed, amplificand temerile investitorilor privind situatia financiara a statului din Golf, transmite Reuters.

S&P a revizuit in scadere si a retras ratingul Dubai Holding Commercial Group, o companie a vehiculului de investitii Dubai Holding, dand o noua lovitura reputatiei financiare a emiratului, precizeaza Mediafax.

"A fost cu siguranta o decizie foarte severa si pare sa acorde crezare indoielilor exprimate, in ultimul timp, privind situatia Dubai Holding", a declarat directorul diviziei pentru Orientul Mijlociu si Africa de Nord a Economist Intelligence Unit, David Butter.

Dubaiul a provocat neliniste pe pietele financiare in luna noiembrie, dupa ce a anuntat ca intentioneaza sa ceara un moratoriu pentru plata unor datorii in valoare de 26 de miliarde de dolari a grupului Dubai World.

Dubai Holding Commercial Group a respins afirmatiile S&P, sustinand ca aceasta contine erori, iar agentia de evaluare nu intelege relatia speciala a companiei cu guvernul emiratului.

Creditorii Dubai World asteapta o propunere din partea holdingului arab privind restructurarea de datorii in valoare de 22 de miliarde de dolari ale subsidiarelor Nakheel si Limitless World.

 

#dubai, # rating, # companii, # investitori, # temeri , #stiri Standard Poor s