Soros baga banii in aur

Marti, 23 Noiembrie 2010, ora 09:18
2008 citiri
Soros baga banii in aur

Miliardarul George Soros prefera investitiile in aur, conform datelor Comisiei americane pentru bursa si valori mobiliare care releva faptul ca cele mai mari plasamente ale miliardarului, prin intemediul fondurilor lor de investitii, sunt in aur, al carui pret a crescut cu 24% de la inceputul acestui an, informeaza Mediafax.

Prin intermediul produselor financiare sunt tranzactionare la nivel mondial 2.088 tone de aur, cantitate echivalenta cu productia pe noua ani din Statele Unite, transmite Bloomberg.

Un raport al Goldman Sachs estimeaza ca plasamentele in metalele pretioase vor aduce anul viitor cele mai mari profituri.

Achizitiile de aur arata ca investitorii cumpara active tangibile in conditiile in care guvernele si bancile centrale, in frunte cu Rezerva Federala a SUA, introduc pe piata financiara lichiditati de peste 2.000 de miliarde de dolari.

Cantitatea de aur tranzationat prin intermediul produselor financiare, din care pana la jumatate ar putea fi detinut de investitori individuali, potrivit BlackRock, este mai mare decat rezervele oficiale ale oricarui stat, exceptand SUA, Germania, Italia si Franta.

"Cei care vand aur fac o mare greseala. Tendinta de crestere puternica a pretului aurului (piata bull) va lua sfarsit cand dobanzile reale vor deveni pozitive si suntem departe de aceasta situatie. 

Fed considera ca trebuie sa tipareasca bani pentru a preveni majorarea dobanzilor si pentru a salva economia", a explicat Michael Pento, analist la compania Euro Pacific Capital din New York, care a anticipat corect cresterea pretului aurului in ultimii doi ani.

Pretul aurului a crescut cu 87% din septembrie 2007, cand Fed a inceput reducerea dobanzii de politica monetara, iar pietele financiare au inceput sa aiba probleme.

Indicele Standard & Poor's 500 a scazut de atunci cu 21%, chiar daca in 2009 a crescut cu 23%.

Fed a mentinut dobanda cheie aproape de nivelul zero din decembrie 2008 si intentioneaza sa suplimenteze lichiditatile din piata cu 600 de miliarde de dolari pana in iunie 2011, prin achizitia de obligatiuni guvernamentale.

Pretul aurului, care nu aduce dividende, a atins pe 9 noiembrie nivelul record de 1.424.60 dolari pe uncie, la bursa din Londra, iar luni este tranzactionat la circa 1.362.40 dolari pe uncie.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

3 exemple de investiții pentru investitorii cu profil redus de risc
3 exemple de investiții pentru investitorii cu profil redus de risc
Dacă ai reușit să economisești o anumită sumă de bani și cauți soluții de a o multiplica, ai ajuns unde trebuie. Totuși, înainte de a lua o decizie, este important să stabilești ce...
Lucrările de construcții, în scădere – TradeVille
Lucrările de construcții, în scădere – TradeVille
Lucrările De Construcții, In Scădere In primele 2 luni ale anului 2024, volumul lucrărilor de construcții a scăzut ca serie bruta cu 10.8% si ca serie ajustata sezonier cu 11.8% fata de...
#aur, #bursa, #investitii, #mobiliare, #soros, #valori , #stiri Standard Poor s