Standard & Poor's a coborat ratingurile a 18 banci din Statele Unite

Joi, 18 Iunie 2009, ora 11:07
1128 citiri
Standard & Poor's a coborat ratingurile a 18 banci din Statele Unite

Agentia de evaluare financiara Standard & Poor's (S&P) a coborat joi ratingurile a 18 banci din Statele Unite, sustinand ca inasprirea reglementarii si volatilitatea din piete vor afecta sectorul deja slabit de criza, relateaza Reuters, citat de NewsIn.

Coborarea ratingurilor a fost anuntata cu cateva ore inainte ca presedintele american Barack Obama sa prezinte planurile de inasprire a sistemului de reglementare din Statele Unute, pentru a limita riscurile unei noi crize financiare, si in contextul in care zece banci au rambursat ajutoare guvernamentale de peste 68 miliarde dolari.

BB&T Corp, Capital One Financial Corp, Regions Financial Corp, U.S. Bancorp si Wells Fargo & Co au fost cele mai mari dintre bancile ale caror ratinguri au fost coborate, insa toate isi mentin ratingul investitional.

Cinci companii au fost reduse la nivelul de "junk", printre care Huntington Bancshares Inc si Synovus Financial Corp.

"Industria bancara trece printr-un proces de transformare structurala ce ar putea include schimbari radicale cu efecte permanente", a declarat Rodrigo Quintanilla, analist S&P.

"Institutiile financiare indeparteaza acum riscurile din bilanturile contabile si isi modifica profilurile de finantare si strategiile pentru noua situatie din piata.

O asemenea perioada de tranzitie justifica scaderea ratingurilor", a adaugat acesta.

S&P a anuntat ca a coborat ratingul de credit al bancii Wells Fargo, a patra ca marime din Statele Unite, de la 'AA' la 'AA-'.

De asemenea, a retrogradat BB&T de la 'A+' la 'A', Capital Oneto de la 'BBB+' la 'BBB', Regions de la 'A' la 'BBB+' si U.S.

Bancorp de la 'AA' la 'A+'. S&P a mai redus ratingurile Associated Banc-Corp, Astoria Financial Corp, Carolina First Bank, Citizens Republic Bancorp Inc, Comerica Inc, Fifth Third Bancorp, KeyCorp, SusquehannaBancshares Inc, Webster Financial Corp, Whitney Holding Corp si Wilmington Trust Corp. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#rating, # banci, # reglementari, # finantare , #stiri Standard Poor s