Standard & Poor's a reafirmat la "A+" ratingul creditelor Chinei pe termen lung

Marti, 12 Ianuarie 2010, ora 12:27
1054 citiri
Standard & Poor's a reafirmat la "A+" ratingul creditelor Chinei pe termen lung

Agentia de evaluare financiara Standard & Poor's a reafirmat la "A+", cu perspectiva stabila, ratingul creditelor Chinei pe termen lung, actiunea reflectand volumul mare de active detinute de stat in strainatate, dezvoltarea puternica si problemele limitate legate de datorii, transmite Reuters.

Analistii agentiei considera ca balanta contabila a statului asiatic ar putea prezenta "riscuri moderate" in cazul in care revenirea economica ramane fara resurse, iar economia incetineste pentru o perioada mai lunga de timp, informeaza Mediafax.

Pe de alta parte, situatia de ansamblu a economiei Chinei este buna, subliniaza agentia. Totodata, volumul mare de active plasate in strainatate va limita impactul unor eventuale socuri economice si financiare.

In plus, continuarea reformelor structurale, legislative si a celor din sectorul financiar va permite statului sa sustina un trend de crestere economica de 8% in urmatorii zece ani.

Agentia estimeaza ca datoria guvernamentala va fi de circa 18% din Produsul Intern Brut (PIB) la sfarsitul anului 2011, mult sub nivelul de 30% din PIB estimat pentru statele cotate cu ratingul "A-".

Moody's Investors Service a imbunatati in noiembrie 2009 de la "stabila" la "pozitiva" perspectiva calificativului "A1" al Chinei, analistii agentiei fiind incurajati de modul in care autoritatile de la Beijing au gestionat economia in timpul crizei.

Fitch Ratings a reafirmat anul trecut calificativul "A+", cu perspectiva stabila, insa recent a avertizat ca economia chineza este inca foarte dependenta de cererea externa, iar calitatea activelor bancare se deterioreaza.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Standard, #poor, #credite, #china, #active , #stiri Standard Poor s