Standard & Poor's a reconfirmat ratingul Transgaz la "BB+" cu perspectiva negativa

Joi, 18 Februarie 2010, ora 11:18
1409 citiri
Standard & Poor's a reconfirmat ratingul Transgaz la "BB+" cu perspectiva negativa

Standard & Poor's a reconfirmat miercuri ratingul companiei Transgaz Medias (TGN) pentru credite in moneda straina, la "BB+", calificativul pentru imprumuturi in lei fiind mentinut la "BBB-", ambele cu perspectiva negativa, a anuntat joi transportatorul national de gaze naturale.

"In urma procesului de evaluare realizat in scopul revizuirii rating-ului acordat SNTGN Transgaz Medias, in data de 17 februarie 2010, Standard&Poor's Ratings Services a reconfirmat rating-ul corporativ pentru imprumuturile in moneda straina la BB+, cu perspectiva negativa, respectiv la BBB-, cu perspectiva negativa pentru imprumuturile in moneda nationala", se arata intr-un comunicat al companiei transmis joi Bursei de Valori Bucuresti (BVB), precizeaza Mediafax.

Pe 30 octombrie 2008, agentia a redus ratingul companiei pentru credite in moneda straina, la "BB+", de la BBB-", si a reconfirmat calificativul pentru imprumuturi in lei la "BBB-", ambele cu perspectiva negativa.

Transgaz a obtinut anul trecut un profit net de 298,06 milioane de lei (70,3 milionae euro), in crestere cu 24,7% fata de castigul din 2008, la venituri mai mari cu 7%, de 1,25 miliarde de lei, ca urmare a cresterii tarifelor de transport al gazelor si a celor de tranzit international. Profitul net consemnat de companie a depasit cu aproape 1% castigul bugetat pentru anul trecut, de 295,19 milioane lei, si s-a situat peste estimarile analistilor, de 259,4 milioane de lei.

Transgaz este controlata de Ministerul Economiei, care detine 73,5% din capital. Fondul Proprietatea are o participatie de 14,9% din actiuni, iar diferenta de 11,4% din titluri apartine mai multor actionari.

Actiunile companiei au incheiat sedinta bursiera de miercuri la pretul de 195,2 lei pe unitate, in crestere cu 4,11%.

La aceasta cotatie, Transgaz are o capitalizare de 2,29 miliarde de lei.

 

#transgaz, #rating, # perspectiva negativa , #stiri Standard Poor s