Standard & Poor's a revizuit in coborare perspectiva ratingului Marii Britanii

Joi, 21 Mai 2009, ora 13:08
969 citiri
Standard & Poor's a revizuit in coborare perspectiva ratingului Marii Britanii

Standard & Poor's a anuntat joi ca a revizuit in coborare perspectiva ratingului Marii Britanii, de la 'stabila' la 'negativa', din cauza estimarilor privind cresterea datoriei guvernamentale, se arata intr-un comunicat al agentiei de evaluare financiara, citat de NewsIn.

Standard & Poor's a confirmat, insa, ratingul pentru credite pe termen lung 'AAA' si pe cel pentru credite pe termen scurt 'A-1+'. David Beers, analist pentru credite in cadrul Standard & Poor's, a spus ca, in ciuda inaspririi politicilor fiscale, datoriile guvernamentale nete ar putea urca la 100% din PIB si se vor mentine la acest nivel, pe termen mediu.

Agentia subliniaza ca ratingurile Marii Britanii continua sa fie sprijinite de economia puternica si diversificata, dar si de flexibilitatea ridicata a fiscalitatii si a politicii monetare.

Perspectiva asupra ratingului evalueaza directia potentiala a unei viitoare actiuni in acest sens si este valabila, de obicei, timp de doi ani. Totusi, schimbarea perspectivei nu implica neaparat si o schimbare a ratingului.

Economia Marii Britanii a scazut cu 1,9% in primele trei luni din 2009, comparativ cu intervalul anterior, si cu o rata anuala de 4,1%, peste asteptarile analistilor.

Astfel, economia din Regat s-a comprimat pentru trei trimestre consecutiv, dupa o scadere cu 0,7% a PIB-ului din al treilea trimestru din 2008 si cu 1,6% in ultimele trei luni ale anului trecut.

Ministrul britanic de finante Alistair Darling a declarat in aprilie ca se asteapta la o revenire economica rapida si reduceri ale cheltuielilor publice, pentru temperarea gravei recesiuni ce a cuprins Regatul, insa opozitia considera ca previziunile oficialului sunt "fanteziste".

Darling a estimat ca economia britanica va scadea cu 3,5% in 2009, insa va reintra pe crestere imediat dupa si va avansa cu 1,25% in 2010. In 2011, economia ar urma sa urce cu 3,5%.

Insa estimarile ministrului de finante au coincis cu previziunile Fondului Monetar International, care arata ca economia Marii Britanii ar urma sa se comprime cu 4,1% in 2009 si cu 0,4% anul viitor. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#rating, # credite, # fiscalitate, # FMI, # actiuni , #stiri Standard Poor s