Standard & Poor's a revizuit la 'stabila' perspectiva ratingului Vienna Insurance Group

Marti, 03 Martie 2009, ora 14:05
2199 citiri
Standard & Poor's a revizuit la 'stabila' perspectiva ratingului Vienna Insurance Group

Agentia de evaluare financiara Standard & Poor's (S&P) a anuntat marti ca a revizuit perspectiva de rating a asiguratorului austriac Vienna Insurance Group (VIG) de la 'pozitiva' la 'stabila' si a confirmat ratingul 'A+' de stabilitate financiara, relateaza Reuters.

"Revizuirea perspectivei reflecta parerea ca actuala volatilitate din pietele financiare si degradarea mediului economic vor rezulta probabil intr-o crestere mai redusa si vor determina castiguri mai mici decat estimam anterior", a declarat Ralf Bender, analist in cadrul Standard & Poor's.

"Am confirmat ratingurile pentru ca suntem de parere ca tendinta de crestere a grupului se va mentine, desi la un ritm mai scazut, datorita cererii din ce in ce mai mari de asigurari in Europa Centrala si de Est, nivelului mare al subscrierilor, strategiei conservatoare de investitii, pozitiei foarte competitive si capitalizarii, ce protejeaza grupul de viitoare fluctuatii ale pietei", a adaugat acesta.

Standard & Poor's considera ca inrautatirea conditiilor din pietele economice si financiare ar putea diminua perspectivele de castiguri si primele din asigurari pe termen scurt si mediu, din cauza accentuarii volatilitatii performantelor inregistrate de investitii, declinului sectorului de asigurari de viata din Austria si cresterii mai lente in Europa Centrala si de Est.

Primele din asigurari au crescut in 2008 cu 16%, la 8,3 miliarde euro, pe o baza neconsolidata, demonstrand pozitia foarte competitiva a grupului.

Rezultatul s-a datorat in principal continuarii unui ritm puternic de crestere in Europa Centrala si de Est, insa a fost afectat de o scadere a activitatii in sectorul asigurarilor de viata din Austria. In ciuda perspectivelor macroeconomice moderate pentru regiunea Europei Centrale si de Est, S&P estimeaza ca primele din asigurari vor inregistra o crestere de 5-10% pe an, sustinand extinderea grupului.

"Consideram ca Vienna Insurance Group are o capitalizare foarte puternica. Anticipam ca nivelul de capital va depasi limita solicitata pentru un rating 'AA', in ciuda conditiilor adverse din pietele de capital", a mai transmis agentia de rating.

Standard & Poor's ar putea revizui perspectiva inapoi la 'pozitiva' in cazul stabilizarii conditiilor din pietele financiare si reducerii riscurilor de expunere a activelor Vienna Insurance Group. In Romania, VIG controleaza Omniasig, Omniasig Asigurari de Viata si Asirom. 

#rating, # capitalizare, # asigurari , #stiri Standard Poor s