Standard & Poor's si Moody's au mentinut ratingurile Marii Britanii

Sambata, 08 Mai 2010, ora 11:53
1111 citiri
Standard & Poor's si Moody's au mentinut ratingurile Marii Britanii

 

Doua dintre marile agentii de evaluare financiara, Standard & Poor's si Moody's, au confirmat, vineri, ratingurile excelente ale Marii Britanii, in pofida incertitudinilor starnite de rezultatele scrutinului, informeaza NewsIn.

 

Analistii de la Moody's estimeaza ca rezultatul incert al alegerilor ''nu constituie o amenintare directa'' pentru calificativul Aaa acordat Marii Britanii, in timp ce analistii S&P au confirmat ratingul AAA, dar au mentinut o perspectiva negativa.

''Absenta unei majoritati absolute in parlament nu reprezinta neaparat o slabiciune in abilitatea guvernului de a stabiliza nivelul datoriei publice in anii urmatori'' au declarat analistii Moody's.

''De asemenea, absenta majoritatii nu va impiedica guvernul sa ia aceste masuri la un nivel compatibil cu rating-ul Aaa'', au adaugat analistii, citati de Bloomberg.

Moody's considera ca echipa economica ce va veni la conducerea tarii va reusi sa convinga Parlamentul sa ii acorde suportul pentru aplicarea unei ajustari fiscale, "care sa nu fie nici mai lejera si nici mai lenta decat au promis toate cele trei partide politice in campania electorala'', a declarat intr-un comunicat Arnaud Mares, analist sef la deprtamentul pentru Marea Britanie din cadrul agentiei.

''Componenta noului guvern nu este, in sine, un factor de evaluare pentru noi'', a indicat, la randul sau agentia Standard and Poor's (S&P).

In schimb, agentia a mentionat in comunicat ca prefera sa stie daca planul de consolidare fiscala adoptat de noul guvern ''va plasa creditele Marii Britanii pe o panta descendenta pe termen mediu''.

S&P a confirmat perspectiva negativa a ratingului, indicand ca exista o probabilitate mai mare de revizuire negativa a acestuia decat de crestere.

Agentia va lua o decizie in acest sens la finalul anului, dupa o evaluare a planului fiscal pe termen mediu al guvernului britanic.

#britanie, #marea, #moodys, #poors, #rating, #standard , #stiri Standard Poor s