SUA ancheteaza S&P pentru ratingurile acordate obligatiunilor ipotecare

Joi, 18 August 2011, ora 14:24
1209 citiri
SUA ancheteaza S&P pentru ratingurile acordate obligatiunilor ipotecare

Departamentul Justitiei din SUA investigheaza daca agentia de evaluare financiara Standard & Poor's (S&P) a atribuit inainte de criza financiara rating incorect pentru zeci de obligatiuni garantate prin ipoteci, au declarat surse apropiate situatiei, citate de cotidianul New York Times, citat de Mediafax.

Investigatia a inceput inainte ca S&P sa retrogradeze ratingul pentru credite pe termen lung al SUA, de la "AAA" la "AA+" in august.

Departamentul Justitiei cerceteaza cazurile in care analistii agentiei au vrut sa acorde ratinguri mai scazute obligatiunilor garantate prin ipoteci, insa propunerile au fost respinse de conducere.

Un purtator de cuvant al Departamentului Justitiei a refuzat sa comenteze.

Este neclar daca ancheta vizeaza si celelalte doua mari agentii de rating, Moody's si Fitch, sau numai S&P, noteaza New York Times.

S&P a primit in ultimii ani mai multe cereri pntru informatii din partea autoritatilor americane si coopereaza pentru a respecta aceste cereri, a declarat, pentru cotidianul american, un purtator de cuvant al S&P.

In pofida esecurilor agentiilor de rating in timpul crizei financiare, investitorii se bazeaza inca foarte mult pe evaluarile S&P, Moody's si Fitch.

Agentia S&P a fost puternic criticata in SUA de politicieni, investitori si Trezorerie, dupa ce a retrogradat Statele Unite.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#S&P, #rating sua, #reducere rating sua, #sua, #obligatiuni ipotecare , #stiri Standard Poor s