SUA risca pierderea ratingului AAA

Joi, 30 Iunie 2011, ora 15:14
1093 citiri
SUA risca pierderea ratingului AAA

S&P ar putea sa retrogradeze ratingul SUA de la "AAA" la "selective default" daca guvernul nu-si va resprecta obligatiunile scadente la 4 august.

Declaratia a fost facuta de John Chambers, director in cadrul agentiei de evaluare financiara Standard & Poor's, conform Capital.

In cazul in care obligatiunile Trezoreriei SUA nu vor fi onorate pana la 4 august acestea vor primi rating "D".

'Daca guvernul SUA nu reuseste plata, va avea un rating 'D'. Asta se va intampla imediat dupa 4 august, cand e scadenta obligatiunilor, deoarece ele nu au o perioada de gratie', a precizat directorul S&P.

In 4 august Trezoreria SUA trebuie sa achite obligatiuni pe termen scurt ajunse la scadenta, in valoare de 30 miliarde de dolari.

Negocierile dintre Democrati si Republicani privind cresterea plafonului de indatorare au esuat la inceputul acestei saptamani ceea ce a sporit teama de un "technical default".

Reprezentantul S&P a mai spus ca exista o probabilitate extrem de scazuta de intrare a SUA in incapacitate de plata. Agentia se asteapta la o cresterea a plafonului de indatorare in ultimul minut, artificiu folosit de peste 70 de ori in ultimii 50 de ani.

S&P este singura agentie de evaluare financiara care a revizuit la "negativ" perspectiva ratingului "AAA" atribuit SUA.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#rating sua, #default sua, #sua faliment, #faliment, #standard poors , #stiri Standard Poor s