Transelectrica renunta la ratingurile S & P, ca sa mai scape de cheltuieli

Marti, 10 Martie 2009, ora 11:36
2044 citiri
Transelectrica renunta la ratingurile S & P, ca sa mai scape de cheltuieli

Transportatorul de energie Transelectrica (TEL) a anuntat ca nu va prelungi contractul pentru serviciile de rating oferite de Standard & Poor's, compania urmand sa fie evaluata numai de agentia Moody's, ceea ce va taia din costurile anuale, potrivit unui comunicat transmis, marti, Bursei.

Contractul cu agentia Standard & Poor's expira in 30 septembrie 2009, iar intalnirea de evaluare anuala va avea loc in mai, dupa publicarea rezultatelor financiare din 2008. Transelectrica considera ca, in prezent, este suficienta evaluarea unei singure agentii de rating, pentru diminuarea corespunzatoare a costurilor anuale.

Transelectrica este evaluata anual de cele doua agentii din 2002, ratingurile companiei fiind obtinute in baza performantelor financiare. Ratingurile oferite de Standard & Poor's si Moody's au oferit o sursa calificata privind capacitatea Transelectrica de a-si plati obligatiile financiare asumate.

De asemenea, evolutia pozitiva a ratingurilor, pana la Baa3 (Moody's) si BB+ (Standard & Poor's), au imbunatatit pozitia de negociere a companiei cu institutiile de finantare, reusind astfel sa obtina conditii mult mai avantajoase.

Compania de transport al energiei electrice Transelectrica a incheiat anul trecut cu un profit net de 39,3 milioane lei (10,68 milioane euro), in scadere cu aproape 22% fata de 2007. Afacerile companiei au insumat 2,92 miliarde lei (796,19 milioane euro), cu 26,3% peste nivelul din anul precedent.

Compania Nationala de Transport al Energiei Electrice Transelectrica, este operatorul de transport de energie electrica si de sistem din Romania. Transelectrica este listata la Bursa de Valori Bucuresti (BVB) din 29 august 2006. Compania este controlata de stat, care detine prin intermediul Ministerului Economiei 73,69% din actiuni, in timp ce Fondul Proprietatea are o detinere de 13,50%.

Transelectrica are un capital social de 733,03 milioane lei, divizat in 73,30 milioane actiuni, cu o valoare nominala de 10 lei. Valoarea de piata a companiei se ridica la 630,41 milioane lei (147 milioane euro), conform ultimei cotatii de 8,60 lei, stabilita la inchiderea sedintei de luni a Bursei. 

Ce sunt grupurile secrete de pe WhatsApp și cum funcționează
Ce sunt grupurile secrete de pe WhatsApp și cum funcționează
WhatsApp introduce un meniu de apelare îmbunătățit și o funcție pentru grupuri ascunse în versiunea beta a aplicației. Noua funcție, numită „Hidden Group”, permite crearea și...
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Premierul Marcel Ciolacu confirma faptul ca olandezii de la Damen au dat in judecata Romania, aratandu-se in acelasi timp optimist in ceea ce priveste rezolvarea pe cale amiabila a disputelor...
#capital, #companie, #rating , #stiri Standard Poor s