Vezi de ce s-a depreciat euro fata de dolar si franc elvetian

Marti, 05 Iulie 2011, ora 23:48
1850 citiri
Vezi de ce s-a depreciat euro fata de dolar si franc elvetian

Moneda europeana s-a depreciat fata de rancul elvetian si moneda americana din cauza datelor economice care s-au aflat sub asteptari in zona euro, informeaza Mediafax.

Piata a fost influentata si de temerile legate de situatia Greciei, care nu au disparut complet chiar daca ministrii de Finante din zona euro au aprobat furnizarea urmatoarei transe, de 12 miliarde de euro, din programul de sustinere financiara UE/FMI.

Agentia de rating Standard & Poor's (S&P) a avertizat luni ca rostogolirea datoriilor Greciei in conformitate cu oricare dintre cele doua scheme propuse de Franta va fi considerata default selectiv.

Euro s-a depreciat cu 1% fata de francul elvetian, la 1,22059 franci pe unitate, fiind tranzactionat ulterior in scadere cu 0,8%, la 1.22290 franci pe unitate.

Fata de moneda americana, euro a scazut cu 0,4%, la 1,44850 dolari pe unitate. Declinul euro s-a accelerat in urma datelor privind incetinirea cresterii sectorului serviciilor din zona euro. Datele referitoare la vanzarile de retail au fost sub asteptari.

Euro s-a apreciat saptamana trecuta cu peste 2%, avand cea mai buna performanta din ianuarie. Luni, euro a atins maximul ultimei luni, de 1,45800 dolari pe unitate. 

#zona euro.depreciere euro, #euro, #datorii grecia, #dolar, #franc elvetian, #curs valutar , #stiri Standard Poor s