Vladescu: sper ca in 2011 sa obtinem o imbunatatire a ratingului

Marti, 22 Decembrie 2009, ora 12:27
1021 citiri
Vladescu: sper ca in 2011 sa obtinem o imbunatatire a ratingului

Sebastian Vladescu, desemnat pentru functia de ministru al Finantelor, a declarat marti ca se asteapta la imbunatatirea ratingului Romaniei in 2011 sau chiar de anul viitor, ca urmare a indeplinirii acordurilor angajate cu Fondul Monetar International (FMI) si Uniunea Europeana (UE), noteaza NewsIn.

Vladescu se asteapta la imbunatatirea ratingului Romaniei in 2011 sau chiar de anul viitor, ca urmare a indeplinirii acordurilor angajate cu Fondul Monetar International (FMI) si Uniunea Europeana (UE).

"Pe plan extern, prioritatea este respectarea acordului cu FMI si UE. Cred ca partenerii nostri externi vor sustine in continuare Romania. Sper ca in 2011 sa obtinem o imbunatatire a ratingului. Eu sper chiar din 2010", a spus Vladescu.

Agentiile de rating Standard&Poor's (S&P) si Fitch au coborat, in toamna anului trecut, calificativul Romaniei la nivel speculativ (junk).

Moody's este singura din cele trei mari agentii de evaluare financiara care mai acorda Romaniei rating cu recomandare de investitii.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#acord, #angajat, #rating, #vladescu , #stiri Standard Poor s