Analistii financiari recomanda depozitele pe termen lung

Marti, 16 Februarie 2010, ora 12:25
1860 citiri
Analistii financiari recomanda depozitele pe termen lung

Analistul financiar, Dragos Cabat, considera ca este anormal ca bancile sa mizeze pe depozite pe termen scurt, avand in vedere ca dobanda cheie a BNR va ajunge la 6%, pana la sfarsitul lui 2010, iar dobanzile la lei vor inregistra o cota cuprinsa intre 5 si 5,5%.

Cu toate acestea, bancile promoveaza foarte mult depozitele pe termen scurt. Potrivit Evenimentului Zilei, la Bancpost, pentru un depozit promotional de 100 zile, dobanda este de 9%.

Pentru un depozit de 12 luni, dobanda scade cu un punct procentual, iar pentru fiecare luna in care clientul pastreaza banii in depozit, trebuie sa plateasca un comision de 1,5 lei.

Acesta reprezinta comisionul de administrare a contului. La retragere, clientul este taxat cu 0,5%.

BCR recomanda clientilor sa pastreze banii intr-un fond de investitii administrat de BCR. Conform cotidianului citat, de la infiintarea fondului BCR Monetar, valoarea unitatii activului net a crescut cu peste 31%.

Pe de alta parte, clientii care aleg aceasta metoda de economisire trebuie sa achite impozitul de 16% pe profit.

Raiffeisen, Piraeus si BRD ofera dobanzi cuprinse intre 6,75% si 8,5%.

Astfel, clientii care aleg un depozit pe 3 luni la Raiffiesen Bank primesc o dobanda de 6,75%. In schimb, pentru economii depozitate 12 luni, dobanzile sunt de 7,75%, dar suma minima este de 4.000 lei.

Piraeus Bank ofera dobanzi de 8,35% si 8,15%, in cazul depozitului "Star", pentru minim 5.000 de lei depusi pe o perioada de 3 si, respectiv, 12 luni.

La fel si BRD, mizeaza cu bonificatii mai mari pe economiile pe termen scurt. Astfel ca la "depozitul 1.000", BRD ofera pentru 90 de zile 8,75% dobanda, in timp ce pentru 365 de zile, 8,50%.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Prețuri imense la Mamaia Nord și la Poiana Brașov. Cât a ajuns să coste o noapte de cazare pentru minivacanța de 1 Mai și Paște
Prețuri imense la Mamaia Nord și la Poiana Brașov. Cât a ajuns să coste o noapte de cazare pentru minivacanța de 1 Mai și Paște
România continuă să fie pe primul loc în UE când vine vorba despre inflație. Un bun exemplu în acest sens reprezintă tarifele din stațiuni, stabilite de hotelieri. Față de anul trecut,...
Cu 218 kilometri pe oră pe DN 55. Șoferul vitezoman a rămas 3 luni fără permis
Cu 218 kilometri pe oră pe DN 55. Șoferul vitezoman a rămas 3 luni fără permis
Dolj: Şofer înregistrat de radar în timp ce conducea cu viteza de 218 kilometri pe oră pe DN 55 Un şofer din Craiova a rămas fără permisul de conducere pentru 120 de zile după ce a fost...
#cabat, #depozite, #dobanzi, #lung, #termen , #Administrator