Bucurestenii, multumiti de functionarii de la administratiile fiscale

Joi, 31 Martie 2011, ora 14:44
1736 citiri
Bucurestenii, multumiti de functionarii de la administratiile fiscale

Aproape jumatate dintre bucuresteni sunt nemultumiti de confortul si de timpul de asteptare de la administratiile fiscale, iar peste 70% sunt multumiti de comportamentul functionarilor de la ghisee, potrivit unui studiu realizat de Asociatia pentru Reformarea Sistemului de Impozite si Taxe (ARSIT), anunta NewsIn.

Studiul ARSIT, asociatie lansata joi, a fost realizat in luna martie la sase agentii fiscale din Bucuresti, pe un esantion de 400 de persoane.

"Rezultatele sondajului nostru ne-au aratat ca, in medie, e mai putin rau decat credeam in ceea ce priveste administratiile fiscale, insa exista diferente enorme privind calitatea serviciilor, de la o administratie fiscala la alta", a declarat directorul executiv al ARSIT, Florin Cojocariu.

Potrivit sondajului, 71% dintre bucuresteni s-au declarat multumiti in ceea ce priveste politetea si amabilitatea angajatilor de la agentiilor fiscale, iar 66% in ceea ce priveste claritatea informatiilor oferite.

Legat de rapiditate, 64% dintre cei intervievati s-au declarat multumiti sau foarte multumiti.

Pe de alta parte, numai 47% dintre respondenti au facut aprecieri pozitive legate de spatiile agentiilor fiscale, iar 56% au spus ca sunt multumiti sau foarte multumiti de timpul de asteptare.

Sondajul a fost realizat in colaborare cu GfK Romania, in toate cele sase sectoare, cele mai bune rezultate, peste medie, fiind inregistrate in Sectorul 4.

In cazul Sectoarelor 5 si 6, acestea s-au incadrat in media sondajului, insa cele mai mari probleme s-au inregistrat la sectoarele 2 si 3.

In cazul Sectorului 1, nemultumirile au fost legate de timpul de asteptare si de confort.

Cojocariu a precizat ca va discuta rezultatele cu reprezentatii ANAF, pentru a identifica problemele care duc la aceste diferente. ARSIT intentioneaza sa extinda cercetarea la nivel national, estimand ca in toamna asestui an analiza va fi reluata.

Asociatia pentru Reformarea Sistemului de Impozite si Taxe a fost lansata joi, in cadrul unei conferinte, fiind prezentate obiectivele si principalele sale programe.

Asociatia isi propune reducerea taxelor si impozitelor, mentinerea cotei unice la 16%, reducerea TVA, incurajarea statului pentru reformarea activitatii fiscale, imbunatatirea colectarii, transparenta in ceea ce priveste cheltuirea banilor publici, eliminarea evaziunii si reducerea birocratiei.

Bugetarii din Capitală care vor avea salarii mai mari. Majorări prioritare pentru cei fără studii superioare
Bugetarii din Capitală care vor avea salarii mai mari. Majorări prioritare pentru cei fără studii superioare
Consiliul General al Capitalei a aprobat vineri majorarea salariilor de bază pentru funcţiile din cadrul aparatului de specialitate al primarului general şi din cadrul serviciilor şi...
BNR și-a dat avizul pentru a fi apărătoarea consumatorilor în relația cu băncile, Sindicat: „Măsura va duce la scăderea protecției consumatorilor”
BNR și-a dat avizul pentru a fi apărătoarea consumatorilor în relația cu băncile, Sindicat: „Măsura va duce la scăderea protecției consumatorilor”
Banca Națională a României (BNR) și-a dat avizul vineri, 29 martie, pentru o propunere legislativă care ar muta în sarcina băncii centrale protecția consumatorilor în relația cu...
#bucuresteni, #functionari, #administratie fiscala, #functionar administratie fiscala , #Administrator