Finantele si Fiscul au lansat o unitate de imprimare centralizata a actelor fiscale

Joi, 30 Iulie 2009, ora 16:08
2679 citiri
Finantele si Fiscul au lansat o unitate de imprimare centralizata a actelor fiscale

Ministerul Finantelor Publice (MFP) si Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) au finalizat un proiect de imprimare rapida si centralizata a actelor administrativ-fiscale, care va asigura tiparirea centralizata a 68,8 milioane de acte administrativ fiscale emise anual, a anuntat joi ANAF, preluat de NewsIn.

Potrivit ANAF, utilizarea noilor servicii are ca avantaje eficientizarea activitatii inspectorilor fiscali, crearea unei baze de date centrale unice care sa permita o evidenta a documentelor emise, a confirmarilor de primire, a notificarilor si a stadiului acestora.

De asemenea, Unitatea de Imprimare Rapida va diminua costurile si va permite cresterea confidentialitatii datelor, adoptarea si aplicarea unor proceduri de lucru unitare, standardizarea termenelor de emitere a actelor administrativ-fiscale.

Unitatea de Imprimare Rapida, care a fost pusa in functiune joi, isi va desfasura activitatea in cadrul Directiei Generale a Finantelor Publice a judetului Valcea.

"Birocratia excesiva aduce costuri suplimentare atat mediului de afaceri, cat si statului, influenteaza in mod negativ concurenta si impiedica intrarea pe piata a noilor companii. Ministerul Finantelor Publice va continua implementarea de noi instrumente, in special instrumente bazate pe tehnologia informatiei care sa asigure o comunicare mai coerenta si eficienta intre guvern, cetateni si mediul de afaceri", a declarat Ministrul Finantelor Publice, Gheorghe Pogea, citat in comunicatul ANAF.

In prima faza, in Unitatea de Imprimare Rapida vor fi tiparite notificari privind nedepunerea in termen a declaratiilor de impozite, taxe si contributii, notificari privind modul de completare a declaratiilor de impozite, taxe si contributii, precum si somatii de plata si titluri executorii.

 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Google a lansat recent o caracteristică revoluționară numită Audio Magic Eraser, disponibilă exclusiv pe noile modele de smartphone-uri Pixel 8 și Pixel 8 Pro. Funcția este proiectată să...
”România nu este oaia neagră a Europei”. Un fost ministru de Finanțe descrie poziția țării noastre în relație cu marile deficite globale VIDEO
Discuțiile despre deficitul bugetar ridicat și procedura de deficit excesiv în care se află țara noastră încă din 2019 a acaparat dialogul public, dar prea puțin ne aplecăm asupra...
#finante, # fisc, # acte, # imprimare , #Administrator