KD Life Asigurari se inchide

Luni, 28 Iunie 2010, ora 15:00
1827 citiri
KD Life Asigurari se inchide

KD Life Asigurari va trimite celor aproximativ 5.500 de clienti scrisori de notificare privind posibilitatea de a efectua conversiunea asigurarii de viata pe care o detin in prezent, prin compania Eureko Asigurari, in conditiile in care KD Life Asigurari se inchide, a anuntat luni Eureko Asigurari, informeaza NewsIn.

Comisia de Supraveghere a Asigurarilor (CSA) anuntase la inceputul lunii martie ca a plasat KD Life Asigurari in procedura de redresare financiara prin administrare speciala.

Conversiunea se va face doar pe baza optiunii voluntare a clientilor.

KD Life Asigurari si Eureko Asigurari au incheiat un acord privind posibilitatea conversiunii produselor de asigurare detinute de cei aproximativ 5.500 de clienti KD Life Asigurari, cu asigurarea de viata FlexInvest de la Eureko Asigurari. Notificarile vor fi trimise in prima saptamana a lunii iulie, se arata in comunicat.

Aceasta optiune presupune incetarea contractului de asigurare cu KD Life Asigurari, fara perceperea vreunei penalizari.

Metoda conversiunii presupune incheierea unei polite de asigurare de viata FlexInvest astfel incat durata politei, suma asigurata in caz de deces, nivelul primelor de asigurare si modalitatea de plata prevazute in contractul incheiat cu KD Life Asigurari vor ramane valabile si pentru polita de asigurare FlexInvest, tinandu-se cont de istoricul contractului de asigurare initial.

Conversiunea se va efectua fara proceduri suplimentare de subscriere.

"Noutatea consta in faptul ca investitia in fondul RON Garant al produsului Flexinvest dispune de o dobanda anuala garantata. Pentru 2010, Eureko Asigurari SA garanteaza o dobanda de 10%", se mai arata in comunicat.

Astfel, clientii care vor opta pentru produsul FlexInvest vor primi informatiile si documentele aferente contractului de asigurare pe care urmeaza sa il semneze.

In cazul in care nu se va opta pentru produsul FlexInvest, KD Life Asigurari va plati valoarea de rascumparare a contractului de asigurare - daca aceasta exista.

Contractul va inceta dupa efectuarea platii, se mai arata in comunicat.

Conversiunea din segmentul asigurarilor urmeaza fuziunii dintre KD Pensii si Eureko Societare de Administrare a Fondurilor de Pensii Private (Eureko Pensii).

Acest proces a fost demarat in 2009 si face parte din strategia Eureko in Romania de consolidare a pozitiei pe piata a fondului de pensii private obligatorii.

 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare, AMD Ryzen PRO Seria 8000 pentru desktop-uri și Seria 8040 pentru laptopuri. Noile procesoare sunt proiectate pentru a îmbunătăți semnificativ...
Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Compania Razer a anunțat lansarea noului mousepad de gaming Razer Firefly V2 Pro, promovat ca fiind primul din lume iluminat cu LED-uri, un accesoriu care transformă radical aspectul oricărui...
#asigurari kd life Conversiune , #Administrator