MDRT: finantare pentru reabilitarea drumurilor, canalizare si alimentare cu apa

Joi, 01 Aprilie 2010, ora 12:19
2040 citiri
MDRT: finantare pentru reabilitarea drumurilor, canalizare si alimentare cu apa

Guvernul a aprobat miercuri o hotarare privind reabilitarea si asfaltarea drumurilor de interes judetean si local clasate, alimentarea cu apa, precum si canalizarea si epurarea apelor uzate la sate si in unitatile administrativ-teritoriale unde exista resurse turistice de interes national.

Programul urmeaza sa fie coordonat de Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului (MDRT).

"Documentul abroga HG 577/1997 privind pietruirea, reabilitarea, modernizarea si/sau asfaltarea drumurilor de interes local clasate si alimentarea cu apa a satelor, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare.

Noul program aduce in plus posibilitatea dezvoltarii unor sisteme de canalizare si epurare a apelor uzate la sate si in unitatile administrativ-teritoriale unde exista resurse turistice de interes national", se arata intr-un comunicat al Ministerului Dezvoltarii, scrie Mediafax.

Totodata, programul va avea o aplicabilitate mai larga la nivel national si va aduce, potrivit MDRT, o serie de beneficii, precum facilitarea accesului la servicii medicale a populatiei din zonele rurale, facilitarea accesului catre zonele turistice, cresterea frecventei scolare pe tot parcursul anului, asigurarea accesului la sisteme de canalizare, precum si a unei furnizari constante de apa potabila catre populatia beneficiara si imbunatatirea starii de sanatate a populatiei.

Selectia obiectivelor de investitii care vor face obiectul finantarii in cadrul acestui program va fi facuta de catre Ministerului Dezvoltarii, pe baza propunerilor transmise de consiliile judetene in colaborare cu consiliile locale.

Finantarea programului se va face din bugetul de stat, prin bugetul MDRT, in limita sumelor aprobate anual cu aceasta destinatie, precum si de la bugetele locale ale unitatilor administrativ-teritoriale beneficiare, prin credite externe sau prin parteneriate publice-private.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Verdict oficial în cazului celei mai așteptate autostrăzi din România. Când va fi gata A7: „Nu avem emoții!”
Verdict oficial în cazului celei mai așteptate autostrăzi din România. Când va fi gata A7: „Nu avem emoții!”
Moldova încă este singura regiune din România fără autostrăzi, care să o „lege” de restul țării. Totuși, instituțiile responsabile pentru dezvoltarea infrastructurii rutiere promit...
Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Google a lansat recent o caracteristică revoluționară numită Audio Magic Eraser, disponibilă exclusiv pe noile modele de smartphone-uri Pixel 8 și Pixel 8 Pro. Funcția este proiectată să...
#guvern, #drumuri, #asfaltare, #reabilitare , #Administrator